Met de campervan reizen door Australië

Het ultieme vrijheid gevoel, met de campervan reizen door Australië. Australië is uitermate geschikt om zelfstandig te verkennen met een huurauto of een campervan. Hier zitten veel voordelen aan. Je kan stoppen wanneer je wilt, van de route afwijken, of een een nachtje extra ergens overnachten.
SL383120

Australië is heel groot en heeft daarom diverse landschappen. Wil je hier zoveel mogelijk van zien? Dan is met een eigen auto reizen toch wel het fijnst.

Wat is een campervan?

Een campervan is zoals wij het in Nederland noemen een camper. Een auto met een slaapgedeelte erin en soms ook nog een keuken. Campervans heb je in verschillende soorten en maten. Hoe luxer je het wil hoe duurder de prijs. Het voordeel van een campervan is dat je met meerder personen kan reizen, de kosten voor de campervan kan je dan delen.

Camper2

Photo by Flickr – Apollo Moterhomes

 

Waar huur je een campervan?

In australië bevinden zich zoveel bedrijven waar je een campervan kan huren. Als eerste moet je wel duidelijk hebben welke route je gaat nemen. Breng je de campervan weer terug op de zelfde locatie of ergens anders? Dit is bepalend voor bij welk bedrijf je een campervan huurt. Niet alle bedrijven zitten elke grote stad. Vaak stijgt je prijs ook als je de campervan niet op de zelfde locatie terugbrengt.

Een paar bedrijven waar je een campervan kan huren:

  • Wicked (erg budget en primitief)
  • Apollo
  • Hippiecamper
  • Jucy
  • Spaceships

 

Campervan huren voor $1,- per nacht

Ja dat lees je goed! Je kan een campervan huren voor $1,- per nacht. Belangrijk is wel dat je niet een vaste route hebt en dat je niet lang over je route kan doen.

Je kan zo goedkoop een campervan huren, omdat bedrijven graag willen dat sommige campervans naar een andere bestemming worden gebracht. Hier zit wel een vast aantal dagen aan. Binnen die dagen moet je campervan op de andere locatie hebben gebracht. Hierdoor heb je vaak minder tijd om veel onderweg te ondernemen, maar het is wel een goedkope optie.

Kijk voor de goedkope opties bij relocations van de bedrijven. Of tik op google relocations Australia in en dan kom je vanzelf op de sites waar het wordt aangeboden.

Voorwaarden

Bij ieder bedrijf zijn weer verschillende voorwaarden. Bij de ene moet de bestuurder drie jaar in het bezit van een rijbewijs zijn en bij een ander maar één jaar. Check dit goed voordat je wat boekt!

Een ervaring rijker

Met de campervan door Australië is echt een keer de moeite waard. Al is het een klein stukje van Sydney naar Melboure of van Cairns naar Brisbane. Ervaar het ultieme vrijheid gevoel!


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Comments

  1. Wij gaan volgend jaar in mei rondreizen met een camper door het Westen van Canada. En daar heb ik onwijs veeeeel zin in! We reisden eerder met een auto door Amerika en Nieuw-Zeeland, maar een camper is geheel nieuw voor ons. Lijkt me een fijne ervaring én nog veel meer genieten van de natuur om ons heen. Zin in!

  2. Dit lijkt me ook wel wat… maar dan wel in zo’n beschilderde van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.