Healthylifestyle update #2

Sommige van jullie zullen misschien afvragen hoe het met mijn healthylifestyle gaat. Vergeet de vorige update, want de situatie is helemaal veranderd! 

Welkom bij de healthylifestyle update #2. Ik denk dat het nu ongeveer twee maanden geleden is dat ik starte met het idee om weer helemaal gezond te leven. Iets wat mij niet heel erg moeilijk leek, want twee jaar geleden en vorig jaar ging het me goed af. Dit jaar is het compleet anders.

In de vorige update vertelde ik al dat het wel redelijk ging, maar dat er nog wel aardig wat verbeterpuntjes waren. Ik wijde die punten die nog niet zo goed gingen aan het feit dat ik werkloos thuis zat. Ik raakte in een dip en had moeite om mezelf naar buiten te krijgen. Ondertussen trakteerde ik me regelmatig met eten (als troost). Maar ik sportte gelukkig wel regelematig.

De situatie vergeleken met de vorige update is helemaal anders. Ik heb nu werk en ik ben super blij dat ik weer dagelijks de deur uit moet. Een nadeel van dit werk is alleen dat ik super onregelmatige tijden heb. Wat ik voor werk doe? Ik werk in de horeca. En bij de horeca horen onregelmatige werktijden. Dit heeft een slechte invloed op mijn healthylifestyle.

Zo begin ik vaak om 16.30 en zorg ik dat ik om 15.30 altijd thuis een ‘goede’ maaltijd eet. Ik heb dan alleen nog totaal geen zin in (warme) groente. Het wordt daarom dus vaak een uitsmijter, stokbroodje of een salade. Met deze late dienst kom ik vaak om 1 uur thuis en heb dan mega honger. Het liefst wil ik dan wat vettigs eten en kom dan al snel bij een zak chips uit. Voor ik het weet is de zak leeg en duurt het nog even voordat ik mijn rust kan vinden en naar bed ga. Het is dan vaak 3 of 4 uur. Ik slaap dan vaak tot 11 of 12 uur (ik heb echt veel slaap nodig), waardoor ik laat ontbijt en mijn ontbijt eigenlijk een lunch is. Dit is dan nog wel vaak een gezond bakje havermout.

Afgelopen week draaide ik voor mijn doen echt veel uren! Zo had ik een dag dat ik van 14 uur tot 2.15 werkte. Dat is 12 uur!! Ik ben dan op mijn vrije dag totaal van de kaart waardoor ik totaal geen behoefte heb om te sporten of gezond te eten. Nee, geef mij maar een makkelijke maaltijd of ik ga lekker uit eten. En als ik uit eten ga, sla ik natuurlijk geen toetje over, want ik werk zo hard, dat toetje heb ik verdient. Check die creme brûlée hierboven!

Kortom het gaat mega bagger met mijn healthylifestyle! Beweging krijg ik wel ondertussen op mijn werk, maar ik zou graag 1 keer in de week toch willen hardlopen. Gewoon voor de conditie en omdat het zo lekker voelt. Daarnaast zal ik toch met een plan moeten komen, hoe ik gezonder kan eten. Ik denk iets vroeger opstaan, zodat ik een ontbijt kan doen en een normale lunch. Geen alcohol meer na het werk nuttigen maar een bakje thee met een gezonde snack. Misschien dat ik door het kopje thee ook sneller mijn rust vind en eerder kan slapen.

Ik ga er nog even over nadenken en kijken wat werkt voor mij. Iemand nog tips?

Tot de volgende healthyslifestyle update!

Liefs x

 


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.