Middagje Harlingen

‘Wat is het toch mooi weer hé, echt zo’n dag om er even op uit te gaan’ zei ik vrolijk tegen mijn vriend. ‘Is goed hoor, waar gaan we heen?’. De keuze was snel gemaakt, ik wou altijd nog eens naar Harlingen. Als Fries moet je daar toch eens geweest zijn. En dan bedoel ik niet die ene avond toen ik dansend de straat door ging tijdens de Harlinger Visserijdagen. 

Zo gezegd zo gedaan. We pakte de auto voor een middagje Harlingen. Er stond een redelijke wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Even heerlijk uitwaaien langs de haven. Vaak denk ik dan, dit moet ik vaker doen. Even lekker helemaal niks. Frisse lucht opsnuiven. Genieten.

Harlingen-haven

We begonnen met een korte wandeling langs de haven. Eerst bij de oude haven en daarna richting de haven waar de boten vetrekken naar Terschelling en Vlieland. Het werd hier langzaam drukker met mensen die vol verwondering keken naar de boten op de Waddenzee.

Ik was erg nieuwsgierig naar de binnenstad van Harlingen. Ik had geen idee. De enige herinnering die ik had aan de binnenstad was tijdens de Harlinger Visserijdagen van ca. tien jaar geleden. Toen ik nog van ‘goed’ stappen hield (als je begrijpt wat ik bedoel).

De straten waar we inliepen, Grote Bredeplaats en Voorstraat deden me positief verassen. Ik zag allemaal winkels die ik niet kende. Leuke kleine zaakjes. Geen grote ketens op een paar na dan. Wat tof!

Homminga's-fijne-winkeltje-harlingen

We gingen opzoek naar een gezellig plekje om te lunchen. Helaas het eerste café wat we inliepen zat vol. Vervolgens de tweede en derde ook. Er was gewoon niks te vinden waar we konden zitten. Of toch wel? We liepen bij de haven langs een pannenkoekenrestaurant, waar het toen niet druk was. Stiekem had ik wel zin in een pannenkoek met een dikke laag kaas. Het werd dus een pannenkoeken lunch. Not bad! 

Eenmaal opgewarmd en de maagjes weer gevuld te hebben, liepen we weer langzaam terug naar de auto. Het was maar kort dat we in Harlingen waren, maar zo’n middagje Harlingen was wel de moeite waard. Een fijne stad om even kennis mee gemaakt te hebben.

Harlingen-binnenstad

Harlingen-haven


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Comments

  1. Leuke stad hé! Ik woonde in Franeker, en kwam daardoor best vaak in Harlingen. Ik vond het er altijd fijn. Even bij de boten kijken en slenteren door het centrum. Ik heb er goede herinneringen aan!

  2. Vorig jaar kwam ik, cultuurbarbaar uit het zuiden van het land ;) , voor het eerst in Groningen en voor de tweede keer in mijn leven in Friesland en ik was gelijk enthousiast. Ik ben gek op onze kust en de kleine haventjes en het lijkt me heerlijk om hier een keer uit te waaien.

    • Het is heerlijk om in Harlingen uit te waaien en langs de haven te lopen. Ik kwam er alleen een beetje te laat achter. Nu verhuisd naar Rotterdam. Gelukkig heeft die ook een haven:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.