Uluru

Australië het land down under. Een droom van vele om heen te reizen. Australië was ook een droom van mij. Deze droom is in 2012 in vervulling gegaan. In zes maanden heb ik het land goed leren kennen (lees hier mijn blogs). In dit artikel lees je wat de leukste bestemmingen en activiteiten zijn in Australië, die je absoluut niet mag overslaan.

1. Sydney
2. Airlie Beach – Whitsundays en Great Barrier Reef
3. Alice Springs en Ayers Rock – Uluru, Kata Tjuta en Kings Canyon
4. Melbourne – Great Ocean Road

1. Sydney

Sydney is de meest bekende stad van Australië, en mijn favoriete stad. De straten zijn vrij smal en dit maakt de stad gezelliger. Het is een stad die erg makkelijk te verkennen is. De metro of de speciale toeristen tourbus brengt je overal heen. Na ca. drie dagen met de bus en/of metro te hebben rondgetoerd ken je de stad ook al goed genoeg om wandelend daarna te gaan rondkijken. Drie dagen zijn genoeg om alle attracties te zien. De meest bekende attracties zijn:

– De Opera House
– Bondi Beach
– Blue Mountains

De Blue Mountains kan je het beste via een excursieorganisatie boeken, want dan heb je vervoer en een gids die je alle mooie plekjes laat zien. Vaak kan je dit boeken via je hostel of hotel. Als je de Blue Mountains overslaat heb je naar mijn mening toch wel iets heel moois gemist.

Bluemountains2

Blue Moutains

 

De overige attracties als de Opera House en Bondi Beach kan je prima op één dag bezoeken. Als je met de bus gaat zie je een groot deel van de stad. Maar je kan ook kiezen om één dag de stad (winkels, kerken en de haven met de Opera House) te bezoeken, en dan de andere dag een lekker dagje strand te doen.

Sydney

Sydney

Zelf ben ik nog naar Tangora Zoo geweest, wat ik zelf persoonlijk erg leuk vond, maar dat is voor iedereen natuurlijk verschillend.

2. Airlie Beach

Airlie Beach, de toegangsweg naar het paradijs!  Oftewel de poort naar de Whitsundays eilanden.

Je kent het vast wel de foto’s van een super mooie blauwe zee en wit zandstrand. De foto’s van de Whitsundays lijken haast nep, maar ik kan je vertellen het is echt! Het is voor mij de mooiste plek op aarde en zeker een ‘must see’.

Whitsundays

Whitsundays

De Whitsundays kan je bezoeken met een zeiltocht van drie dagen, of met de Ocean Rafting boot in één dag. Met beide ga je naar het mooiste strand van de Whitsundays, Whitehaven Beach. Daarnaast wordt er met beide boten regelmatig gestopt om te snorkelen tussen het koraal van de Great Barrier Reef. Je slaat dus twee vliegen in één klap.

Whitehavenbeach

Whitehavenbeach

Zelf ben ik met een zeilboot gegaan van drie dagen. Achteraf gezien had ik liever met de Ocean Rafting boot gegaan. De zeilboot was verre weg van luxe. Er kon niet gedoucht worden,  alles was erg primitief. Dit moet dus bij je passen. Daarnaast vond ik het erg prijzig de zeilboot. Dit lag rond de $450,- terwijl de Ocean Rafting ca. $120,- koste.

3. Alice Springs en Ayers Rock

Alice Springs, het centrum van Australië. Een plek wat je als toerist alleen voornamelijk bezoekt voor de attracties de Uluru, Kata Tjuta (the Olgas) en de Kings Canyon. Deze attracties zijn zeker een ‘must see’, omdat het landschap uniek is met het rode zand, en je veel leert over de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals. De Uluru ken je waarschijnlijk wel. De gigantische steen midden in de woestijn.

Uluru

Uluru

Uluru

Uluru

De rit naar de bekende attracties is al een feestje op zich. Rijden door het prachtige rode landschap en bijna geen tegenligger tegenkomen. Erg bijzonder.

Het hangt van je planning af welke attractie je als eerst wilt zien. Als je weer terug moet naar Alice Springs kan je kiezen om eerst naar Ayers Rock te rijden. Hier kan je dan de Uluru en de Kata Tjuta bezoeken. Hou er rekening mee dat je voor het inrijden van het National Park wel entree moet betalen, ca. $20,- per persoon. Je kan diverse wandelingen maken bij de Uluru en Kata Tjuta, alle routes worden duidelijk aangeduid met informatiebordjes. In een informatieboekje wat je ontvangt staat ook het aantal uren wat een route duurt. De Uluru is zeker een must, de Kata Tjuta is mooi, maar als je liever langer bij de Uluru wilt zijn dan kan je ervoor kiezen om de Kata Tjuta over te slaan.

De Kings Canyon is een kloof en is zeker een bezoek waard. Het gebergte bestaat uit allemaal lagen, wat een bijzonder effect heeft. Een aanrader is de drie hour-walk. Met deze route kom je op de toppen, waar je een prachtig uitzicht hebt. Zorg er wel voor dat je minstens twee liter water meeneemt, helemaal op de extreem warme dagen! Vergeet ook niet een hoofddeksel op te doen en je goed in te smeren met zonnebrand (factor 30+).

Kingscanyon

 

Kings Canyon

Kings Canyon

Kings Canyon

Kings Canyon

Tip: Als je een strakke planning hebt hou er dan rekening mee dat je niet een te lange wandeling doet. Er wordt geadviseerd om niet in het donker te rijden. Zorg ervoor dat je weer op tijd vertrekt naar de Kings Canyon, Ayers Rock of Alice Springs.  Je bent gemiddeld toch wel zeven uur aan het rijden naar één van die bestemmingen.

4. Melbourne

Melbourne is een erg leuke stad als je van shoppen houd! Er zijn echt duizenden winkels en grootte shopping malls. De leukste overdekte shopping mall vond ik de Melbourne Central Shopping Centre. De inrichting hiervan is erg mooi en er zijn veel leuke winkels, een bioscoop en genoeg lekkere eettentjes.

Melbourne

Melbourne

Melbourne Shoppingmall

Melbourne Shoppingmall

Naast het bezoeken van het centrum van Melbourne is de Great Ocean Road een echte aanrader! Dit is een lange weg langs de zuidkust van Australië. Je rijd op een zigzag weggetje langs de rotsen en je hebt continu een prachtig uitzicht over de oceaan. Je kan zelf deze route gaan rijden, maar je kan ook met een gids deze tour doen. De gids stopt dan ook op de mooiste plekken. Onze gids ging ook een stukje landinwaarts, waar we een wandelroute deden door de bossen. Daarnaast gingen we naar een vuurtoren die langs de kust stond, waar we prachtig uitzicht hadden. Het uiteindelijke doel van de Great Ocean Road zijn de Twelve Aposteles te bezichtigen. Twaalf grote rotsen die in het water staan, waar de golven tegenaan slaan. Een prachtig natuurwonder.

The Twelve Apostles - Great Ocean Road

The Twelve Apostles – Great Ocean Road

Dit was mijn ‘Must sees’ lijstje van Australië, deze bestemmingen en attracties had ik persoonlijk voor geen goud willen missen. Hopelijk haal je hier ideeën uit voor jou reis als je naar Australië gaat.

Vuurtoren - Great Ocean Road

Vuurtoren – Great Ocean Road

Uitzicht vuurtoren

Uitzicht vuurtoren

Great Ocean Road

Great Ocean Road


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Comments

  1. Jonathan Says: juli 9, 2014 at 3:05 pm

    Erg tof verhaal met mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.