Ontspannen in het wijnlandschap de Moezel

Iedere keer verheug ik me er weer op. Ik kom er al jaren en het verveeld me nooit. Het is een plek om even te ontspannen. Even je hoofd leeg maken. Genieten van de natuur en cultuur.

De Moezel, een prachtige rivier die slingert tussen de bergen. En niet geheel onbelangrijk, als wijnliefhebber is het helemaal genieten. De Moezel ligt in een wijnlandschap.

 

IMG_0425

Burcht Cochem

Burcht Cochem

Volgens mij namen mijn ouders mij al mee toen ik nog een baby was naar de Moezel. Vroeger gingen we vaak in de zomer erheen. Daarna regelmatig in de mei- of herfstvakantie. We gingen dan altijd naar camping Holländischer Hof in Senheim.
Senheim is een super klein dorpje, waar niet echt iets te beleven valt. Maar toch vindt ik het wat hebben. De typische Duitse woningen. De stijle straatjes. De rust. Je herkent Senheim goed door het gele kerkje die wat hoger ligt dan het dorp.

Senheim

Senheim

Senheim

Senheim

IMG_0415Veel mensen komen naar de Moezel om te fietsen. Momenteel wordt er nog hard gewerkt om de fietspaden uit te breiden.
Naast fietsen is het een geschikte plek om te wandelen in de bergen. Heerlijk vindt ik dat. Uren ronddwalen door de bossen en niet weten waar je uit komt. Je komt steeds hoger, maar soms kan je niet zien hoe hoog. Totdat je opeens in een open gedeelte bent. Prachtig uitzicht heb je vaak dan over de Moezel.

SL382218Het bekendste toeristische plaatsje aan de Moezel is Cochem. Een leuk stadje waar veel toeristen op af komen. Vooral onder de Nederlanders is dit een favoriete plek. Cochem is ongeveer twee uur rijden van de Nederlandse grens Venlo. Je ziet in Cochem voornamelijk 50 plussers die met tourbussen komen en motorgroepen die op doorreis zijn.

 

IMG_0455 IMG_0456 IMG_0445Wat je echt niet mag overslaan als je in Cochem bent is een boottocht. Er zijn diverse boottochten. Je kan kiezen om drie uur te varen, een hele middag of voor de dansboot. De dansboot is een boottocht die in de avond vertrekt en waar live muziek op aanwezig is. Een nadeel van de dansboot is dat je voornamelijk in het donker vaart en dus niet het prachtige gebied kan zien.

IMG_0438Wat ik zo leuk vindt aan Cochem is dat er zoveel leuke terrasjes zijn waar je heerlijk kan zitten met uitzicht op de Moezel. Je kan ook prima eten in Cochem. Vaak kan je voor €10 al ergens een schnitzel krijgen met gebakken aardappels en sla. Let alleen wel op. De kwaliteit kan bij de goedkope maaltijden wel tegenvallen. Vraag anders aan een lokale bewoner waar je het beste kan eten.

 

IMG_0417 IMG_0378Er zijn genoeg accommodaties in Cochem waar je kan verblijven. Ik heb vijf nachten overnacht in een appartementen complex, genaamd Zum Weingutsmuseum. Een prima plekje voor een paar nachten. Vanaf het balkon is de Moezel te zien en alles was goed schoon.

IMG_0379

Uitzicht appartement

De Moezel is voor mij een heerlijke plek om even tot rust te komen. Ik ben er vaak geweest, en ik hoop er nog vaak te komen.


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Comments

 1. Weer een leuk artikel

 2. Mooi verhaal en foto’s van de Moezel.

 3. kornelius edskes Says: oktober 18, 2014 at 11:51 am

  hallo,Taina
  ik ben iedere 2e dag aan de mosel (moezel) en ik kan iedereen
  verzekeren dat alles klopt wat je geschreven hebt!!!
  ik ben voor mijn werk in wittlich, dat is iets verderop.
  de moezel is echt een reisje waard, vanuit wittlich kan je bovendien in luxemburg
  gunstig boodschappen doen en tanken!!
  mooie fotos en een leuk verhaal, verder zo !!!!

 4. Prachtige foto’s! Ik was vroeger vaak met m’n ouders in deze regio, ik moet echt eens terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.