Reisnieuwtjes | Travel Facts week 5

Vorige week stond Travel Facts in het teken van beurzen. Vandaag heb ik wat meer variatie voor jullie aan onderwerpen.

Polaroid Cube

Kennen jullie de Plaroid Cube al? Deze kleine kubus kan je vergelijken met een Go Pro camera. Het verschil is dan de prijs, formaat en filmkwaliteit.Polaroid cube 1

Zo is de Polaroid Cube €99,- en heeft een formaat van 3,5 cm (hoogte en breedte). Over het algemeen zijn de recensies niet enthousiast over de kwaliteit, maar ja wat verwacht je van zo’n prijs.

De Polaroid Cube filmt in HD en heeft een groothoeklens van 124 graden. Er zijn diverse accessoires te koop om zo bijvoorbeeld onder water te filmen.

Polaroid cube 2

Mij lijkt deze camera echt super fun om mee te filmen. Het is zo compact en makkelijk om overal mee naar toe te nemen. Ik heb hem daarom ook besteld en ik zal snel een review schrijven.

Nieuwe vaar- en fietsroute in Friesland

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in Friesland is het misschien leuk om te weten dat er een nieuw vaar- en fietsroute is ontwikkeld. Deze vaar en fiets route zorgt ervoor dat je de leukste bezienswaardigheden niet mist. Kijk voor meer informatie op Markant Friesland.

Sibenik Kroatië in opkomst

Op de Caravana beurs stonden mega veel vakantieparken met een stand, maar ook een paar toerisme bureaus. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in Kroatië dus ik besloot daar even een praatje te maken, met het gevolg dat ik met een gevulde tas aan folders en informatie terug kwam.

Het leuke van het gesprek met een mevrouw van Tourist Board Croatian is dat ze vertelde dat Zadar een populaire bestemming is, maar dat Sibenik the new place to be is. En daar had ze mijn aandacht. Ik vind het erg leuk om bestemmingen te ontdekken die nog niet zo populair zijn onder de toeristen.

Het voordeel van Sibenik is dat je dichtbij het National Park KRKA zit en zo op de boot kan stappen voor een boottour naar de prachtige eilanden. Daarnaast als je toch graag Zadar wil bezoeken dan kan dat makkelijk met een auto of bus, omdat het op steenworp afstand zit. Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe toeristische plek van Kroatië en hoop er snel een keer heen te gaan.

De mini caravan

Tijdens de Caravana Beurs vorige week heb ik veel caravans en campers gezien. De opvallendste caravans waren de mini versies. Het lijkt bijna een aanhangwagen, maar dan kan je erin slapen, heb je een afdak en een keuken.Minicaravan1

Als je eenmaal verder kijkt naar de mogelijkheden van zo’n mini caravan blijkt het dat er ook kasten inzitten voor opbergruimte.

Minicaravan2

Ik vind zo caravan echt helemaal geweldig! Je slaapt van de grond en voor de rest leef je helemaal buiten. Daarnaast kan je hem op slot doen, dit is lekker makkelijk als je waardevolle spullen op vakantie mee neemt. Het is net wat comfortabeler als een tent, maar toch een paar gemakken van een caravan.


Dit waren weer de Travel Facts van deze week. Tot volgende week!

 

 

 


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Comments

  1. Wat leuk weer! Ik ben erg benieuwd naar je review over de Polaroid Cube! Wij zijn al een tijdje op zoek naar een action-cam en uiteraard kom je dan al snel uit bij de Go Pro. Deze is me echter toch echt iets aan de dure kant, dus ben al een tijdje op zoek naar alternatieven.

    • Hey Kirsten,

      Dankjewel! Ja zo zat ik ook al, vandaar leek mij de Polaroid Cube wel handig. Helaas laat de review nog even op zich wachten. Heb hem vandaag ontvangen maar er zat een defecte in die eigenlijk naar de fabriek moest worden gestuurd. Er was blijkbaar iets goed mis gegaan bij Bol.com. Hoop snel de nieuwe te ontvangen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.