Travel Facts week #19

Vandaag weer een nieuwe portie Travel Facts met leuke reisnieuwtjes! Kennen jullie het platform World of Blogs al? 

Platform World of Blogs

Een mega idee als je het mij vraagt. Via het platform World of Blogs kan je makkelijk blogverhalen vinden per bestemming. Waarschijnlijk volg je zoveel bloggers dat je soms niet meer weet bij wie je had gelezen over dat leuke eettentje in een bepaalde stad.

World of Blogs biedt hier de oplossing voor. Via World of Blogs kan je een bestemming invoeren en een categorie waar je naar op zoek bent. En voila, daar heb je een overzicht van blogposts over jou gekozen bestemming en categorie. Je hoeft dus niet lang meer te speuren op het web. Ideaal!

Benidorm wil een Unesco erkenning

Benidorm is een massabestemming in Spanje waar in 2014 maar liefst 1,8 miljoen verblijfstoeristen kwamen. Of je vindt Benidorm helemaal te gek, of je vindt het niks. Deze badplaats trekt mij persoonlijk niet zo, maar ik vind het wel bijzonder dat de stad een Unesco erkenning wil.

Benidorm gaat zich voordragen voor een plek op de Werelderfgoedlijst. De commissie van het Werelderfgoed oordeelt eenmaal per jaar over de nieuwe nominaties. Benidorm denkt een grote kans te maken, omdat het meent aan minimaal zes van de tien criteria van Werelderfgoed te voldoen. Benidorm gaat voor een gecombineerde cultureel en natuurlijk erfgoed inzending. (Travelpro, 2015)

Nieuwste grooste achtbaan van de wereld

In 2017 komt Skyplex in Orlando met een nieuwe achtbaan. Deze Skyscraper is 1600 meter lang en 150 meter hoog. Dit wordt dan de hoogste achtbaan ter wereld. Ik zou zeggen kijk gewoon.


Dit waren weer de Travel Facts van deze week. Wat vinden jullie van deze achtbaan? Tot volgende week!

 


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.