Travel Facts week #21

Het is weer tijd voor een nieuwe portie Travel Facts. Ik kwam weer wat leuke en interessante onderwerpen tegen op het web die ik graag met jullie deel. Waar ik erg enthousiast over ben is het observatiedek van de Freedom Tower in New York. Hier heb je een uitzicht van tot wel 80 kilometer! 

One World Trade Center opent observatiedek

Op 29 mei wordt in New York het One World Observatory geopend. De observatory bevindt zich op de 101e en 102e verdieping. Als het weer goed is hebben bezoekers een uitzicht van ruim 80 kilometer.

Het One World Trade Center is 541 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van het Amerikaanse continent. In 47 seconden brengt een lift je naar boven waarbij je de stad met wolkenkrabbers, de vernietigde Twin Trade Towers plek, boerderijen en bossen kort te zien zijn.

De Freedom Tower maakt onderdeel uit van het nieuwe World Trade Center-complex en staat op de plek waar tot de aanslagen van 11 september 2011 de Twin Towers stonden.

Kinderen tot vijf jaar zijn gratis en verder variëren de prijzen van $26 tot $32.

Je bagage zelf inchecken op Schiphol

Op 20 mei hebben Schiphol en Arkefly het nieuwe self-dropoff systeem gelanceerd. Vanaf nu kan je zelf op Schiphol je bagage inchecken waardoor je sneller klaar bent.

Arkefly is de eerste airline die gebruikt maakt van deze vernieuwde self-dropoff service. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere airlines hier gebruik van gaan maken. Op deze manier kunnen reizigers sneller en ontspannen hun reis beginnen.

Zelf ben ik erg fan van de self service. Je hebt geen lange rijen meer en het is eigenlijk zo gepiept. Het nadeel is alleen dat ik altijd twijfel van: doe ik het wel goed, stel nou dat er wat fout gaat. Gelukkig is er vaak wel personeel bij aanwezig je kan helpen.

Bellen in buitenland blijft duur

Iedereen kent het vast wel. Thuiskomen van je vakantie en dan een paar weken later een vet hoge telefoonrekening op je deurmat krijgen. Je hebt toch iets langer gebeld met het thuisfront dan de bedoeling was en je wou toch met regelmaat even je mail of social media checken. Gevolg een torenhoge rekening!

In 2013 kwam Neelie Kroes met het voorstel bij de EU om de extra kosten van het mobiel gebruik in de EU af te schaffen. Helaas stemden de ministers van de EU hier niet bij in afgelopen week. Dit komt voornamelijk omdat de telecom bedrijven in de zuidelijke landen goed verdienen aan de toeristen die gebruik maken van hun mobiel.

Laten we hopen dat dit in de toekomst toch gaat veranderen. Des te meer geld er over blijft om leuke dingen te ondernemen in het buitenland.


 

Dit waren weer de Travel Facts van deze week. Tot volgende week en nog een fijn Pinksteren!


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Comments

  1. Ik heb ook al mijn bagage zelf gedropt in de daarvoor bestemde bakken op schiphol. Toen ik afgelopen April naar London reisde met Air France. Best makkelijk, idd even goed lezen hoe en wat maar het spreekt voor zich. Natuurlijk is het wel even spannend of het goed gaat, maar het is erg gemakkelijk en klantvriendelijk. En zoals je zegt zijn er idd ook genoeg grond stewardessen die je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.