Vegetarische maand week #2

Alweer zestien dagen vegetarisch! Tijd dus voor een update over de vegetarische maand.

Deze week ging me makkelijker af. Weinig verleidingen gehad, en ben er minder mee bezig. Het scheelt natuurlijk al dat ik sowieso geen grote vleeseter ben. Het zijn vaak de kleine lekkernijen wat het moeilijk maakt.

Ik had beloofd om deze week meer te vertellen over wat ik eet en hoe ik probeer aan de ‘gemiste’ voedingsstoffen te komen. Helaas heb ik deze week super slecht gegeten, maar de eerste week daarin tegen ging wel heel erg goed. Jammer alleen is dat ik nog steeds mijn Iphone nog niet terug heb, anders had ik tussendoor foto’s kunnen maken van de gerechten die ik heb gegeten. Dan maar de foto’s uit het kookboek die ik heb gebruikt.

Ik heb de eerste week wat gerechten gemaakt uit het boek Forest Feast. Dit is een kookboek met  vegetarische gerechten. Het boek trok me voornamelijk aan door de fotografie en de opmaak van het kookboek. Het ziet er allemaal zo vrolijk uit! Daarnaast staat er ook verhaal in over de schrijfster. Erg leuk om de achtergrond over de schrijfster te lezen.

Ik heb twee gerechten gemaakt uit het Forest Feast kookboek. De bloemkool steaks uit de oven met kaas en een salade van rode kool met linzen. Allebei lekker, maar ik zou de salade meer als bijgerecht doen dan als hoofd. Een bord vol is iets te veel van het goede, ik was er snel op uitgegeten. Daarnaast was ik niet weg van de dressing, dus daar ga ik de volgende keer wat meer mee experimenteren.Bloemkool Linzen

 

 

Ik zal met jullie delen welke producten ik nu meer eet als vegetariër:

  • Eieren (eerste week vijf stuks gehad)
  • Peulvruchten: linzen en kikkererwten
  • Amandelen
  • Soja producten

Dagelijks neem ik een ijzertabletje in. Verder at ik al graag hummus en ben ik begonnen met tempeh te eten. Vorige week ook tofu gekocht wat ik voor het eerst binnenkort ga bereiden.

Ik ben niet zo weg van die producten zoals een vegetarische worst, gehakt enz. Ik had altijd wel een favoriet, de javaanse schijf van de Jumbo, maar die hebben ze helaas veranderd waardoor ik het totaal niet lekker vind. Daarnaast vind ik niet dat het op vlees moet lijken als het geen vlees is. Het gaat dan totaal tegen mijn gevoel in om het op te eten, omdat je een soort van wordt belazerd.

Dit was het dan voor deze week. Het gaat me dus goed af en ik vind het super leuk om nieuwe producten uit te proberen! Tot volgende week!

FF2

 


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Recommended Posts

Comments

  1. Netjes! Ik heb afgelopen zomer een hele maand vegan geleefd (ben normaal niet vies van een stukje vlees), en vond het wel een uitdaging. Zo te horen gaat het jou best goed af. Is dit trouwens een uitdaging van een maand of ga je op de lange termijn vega?

    • Wat leuk om te lezen dat je ook de challenge bent aangegaan! Ik weet nog niet wat ik na deze maand ga doen. Ik denk dat ik wel weer vlees ga eten maar dan met aangepaste ‘regels’ voor mezelf. Zoals bijvoorbeeld alleen biologisch. Maar hier moet ik nog goed over nadenken haha.

  2. Succes nog even ;)

  3. Wow, ik had nog nooit van dit kookboek gehoord maar het ziet er echt fantastisch uit zeg! Gaat op mijn lijstje voor de Sint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.