Voor- en nadelen van busreizen

Ik heb al regelmatig een busreis gedaan. Ik heb er een beetje een haat liefde verhouding mee. Een busreis heeft zo zijn voor- en nadelen. Tijd dus om de voor- en nadelen van busreizen op een rij te zetten. Wil jij graag een busreis boeken, maar twijfel je of het wat voor je is? Misschien helpt dit overzicht je op weg. 

In dit overzicht maak ik continu de vergelijking met een vliegreis.

Voordelen busreis

 • Vaak leuk contact met medepassagiers (groepsgevoel)
 • Je wordt vaak afgezet voor je accommodatie
 • Je kan naar buiten kijken en daadwerkelijk ‘echt’ wat zien
 • Meerdere opstapplaatsen
 • (Vaak) Goedkoper
 • Je kan in de stops een frisse neus halen
 • Je koffer kan niet snel kwijtraken
 • Bestemmingen zijn makkelijker bereikbaar
 • Tegenwoordig zijn busreizen over het algemeen duurzamer
 • Aankomst is vaak in de ochtend
Bus

Busreis Lloret de Mar (2006)

Nadelen busreis

 • Lange reistijd
 • Hoge kans op wagenziekte (helemaal in de bergen)
 • Lange afstanden betekent slapen in de bus
 • Oncomfortabel
 • Files

Zoals je kan zien is de lijst met voordelen langer dan die van de nadelen. Wel zijn de nadelen voor mij persoonlijk echt een groot nadeel waardoor ik sneller neig naar een vliegreis.

Heeft een busreis jouw voorkeur? Of heb je nog een voor of nadeel toe te voegen? Laat het hieronder bij de reacties.

Front Photo by Matthew Wiebe


Welkom op mijn reisblog! Op deze blog schrijf ik artikelen over diverse bestemmingen en de laatste reisnieuwtjes. Heb je tips of wil je me wat vertellen? Laat gerust een reactie achter (vind ik leuk!) of neem contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.