Australië heeft veel impact op mij gemaakt en dit was mijn meest fantastische reiservaring ooit. Eigenlijk zou iedereen dit moeten ervaren. Daarom hier de 10 reden waarom je naar Australië moet.

1. Het ultieme backpackers gevoel

Australië is gemaakt voor backpackers.  Niet voor niets zijn er alleen maar in het jaar 2012/2013 250.000 backpackersvisums aangevraagd bij de Australische immigratiedienst. Het is een geschikt land om te ontdekken of backpacken wat voor jou is of niet.

2.  Je reist door diverse landschappen

Van een tropisch strand tot de woestijn met rood zand. Van bergen met sneeuw tot tropische jungles. Australië heeft het.

3. Skydiven en landen op een tropisch strand

Speciaal voor de mensen die van adventure houden en willen skydiven. Het mooiste plekje om te skydiven is Mission Beach. Dit is de enige plek waar je land op het strand. En laten we wel wezen, dit is niet zomaar een strand!

4. Je maakt veel vrienden

Je hoeft maar op een bankje in het park te zitten en je wordt aangesproken (op een positieve manier). Veel backpackers reizen alleen en zoeken vaak een maatje. Iedereen is erg sociaal en voor je het weet heb je er een groep vrienden bij.

5. Liggen op het mooiste strand ever

Je gelooft het bijna niet als je een afbeelding ziet van Whitehaven Beach. ‘Is het strand echt zo mooi?’ Ja dat is het. Misschien moet je een paar keer met je ogen knipperen en jezelf knijpen om checken of je niet droomt. Het is een strand met superkleine witte zandkorrels en een prachtige blauwe heldere zee. Het is een bijzondere ervaring om van dit stukje natuur te mogen genieten.Whitsundays

6. Barbecueën aan het strand

In de staat Queensland zie je regelmatig aan het strand openbare barbecues. Vaak zijn dit elektrische en goed onderhouden barbeques waar iedereen gebruik van mag maken. Nodig wat roommates uit en ga met zijn allen gezellig barbecueën aan het strand en geniet van dit bijzondere moment.

7. Het ‘no worries’ gevoel ervaren

Iets waar de Aussies heel erg goed in zijn, je niet druk maken. Als je iets vraagt aan een Aussie krijg je regelmatig ‘no worries’ te horen. Dit brengt een rustig gevoel met zich mee, waardoor je de drukte van Nederland eens goed achter je kan laten.

8. Adventure

In Australië kan je helemaal voor het avontuur gaan! Hou je van spanning en adventure sports? Dan zit je hier goed. Van skydiven tot jumpen van de hoogste watervallen. Daarnaast is surfen mega populair en kan je verschillende cursussen volgen.

9. Unieke dieren spotten

Laten we wel wezen, de kans dat je hier een wilde koala of wallabie tegenkomt is 0,0%. In Australië barst het van deze dieren. Wil je een koala vasthouden? Geen probleem, want in de staat Queensland kan dat (enige staat waar dat mag). Voor de meeste dierenliefhebbers is dit toch wel een droom, die je alleen in Australië kan waarmaken.

Naast de welbekende koala’s en wallabies zijn er nog zoveel meer unieke dieren te spotten. Wat dacht je van slangen, spinnen (brrrr) en mooie tropische vogels.

10. Een hele ervaring rijker

Je bent letterlijk aan de andere kant van de wereld. Een hele ervaring op zich al. Je krijgt te maken met een andere cultuur. Als je gaat backpacken dan leer je zelf je reis samen te stellen, je neemt misschien af en toe een risico en je leert jezelf goed kennen. Je maakt zoveel nieuws mee, wat je voor altijd met je meeneemt en niemand meer van je afpakt.

GO!