Reizen is een dure hobby. Je kan het uiteraard zo duur maken als je zelf wilt. Maar als je een klein budget hebt en het maximale uit je reis wilt halen is het misschien handig om toch op de kleintjes te letten. Iets waar je goed op kan besparen is eten en drinken. Ik vertel je graag mijn 5 reis budget tips met betrekking tot eten en drinken.

1. Zelf eten en drinken meenemen

Echt een must als je geld wilt besparen tijdens je reis en met het vliegtuig gaat. Neem zelf eten en drinken mee!

Je betaald je scheel aan eten en drinken op de luchthaven. Neem bijvoorbeeld een dopper (of een ander leeg flesje) mee die je kan vullen met kraanwater bij de toiletten als je door de security bent. Daarnaast kan je makkelijk een broodje, koekjes of fruit meenemen in je handbagage. Mits het maar niet een vloeistof is. Je kan binnen Europa gerust eten meenemen.

2. Eet of drink niet bij toeristische attracties

Bij toeristische attracties betaal je de hoofdprijs voor een drankje en een hapje. Denk bijvoorbeeld aan €5,- voor een cola, terwijl je in een zijstraatje €2,- betaalt. Misschien heb je dan iets minder mooi uitzicht, maar als je het een paar euro’s scheelt is dat toch mooi weer meegenomen.3. Streetfood

Niet alleen bespaar je geld als je streetfood eet, maar het is ook nog eens ontzettend leuk! Steeds meer zie je in Europese steden foodhallen en eetstalletjes. Dit is uiteraard goedkoper dan uit eten gaan.

eetstalletjes


4. Boek een verblijf zonder ontbijt

Het hangt er natuurlijk vanaf of je een grote ‘ontbijter’ bent en wat je voor een ontbijt betaald bij je verblijf. Het lijkt misschien een handige keuze om een ontbijt erbij te nemen voor bijvoorbeeld €10 per per nacht, maar als jij prima een ochtend kan teren op een koffie en croissant, kan dit natuurlijk niet uit. Stel je zelf de vraag van wat eet ik nou eigenlijk van het ontbijtbuffet en is dat het geld ook waard. Wellicht is het goedkoper om je ontbijtje bij de supermarkt verderop te halen.

5. Maak je eigen eten

Natuurlijk is zelf iets maken goedkoper dan uit eten te gaan. Wees creatief als je geen keuken hebt. Er staat vast wel een waterkoker op je kamer. Koop een pakje noodles van de supermarkt en je hebt een avondmaaltje.

Natuurlijk snap ik dat je ook op reis bent om te genieten. Wissel het bijvoorbeeld af met een avond uiteten te gaan en een avond iets simpels te maken in je kamer. Die paar euro’s die je dan bespaart kan je weer iets anders leuks van doen.

Heb jij nog handige reis budget tips? Laat het achter bij de reactie’s. Ik ben benieuwd!

Check de video!

https://youtu.be/Zz4LxlFuwAk