Een geweldige ervaring in Australië is om zelfstandig het centrum van de Northern Territory te ontdekken. De warmte, het rode zand en het uitgestrekte landschap met ‘weinig leven’ maken de staat uniek. In het centrum van de Northern Territory bewaard Australië eeuwenoude verhalen en bijzondere natuurverschijnselen. Ga op avontuur en doe een Alice Springs tour!

2 4

 

De trip

Je wilt graag de populairste bezienswaardigheden rondom Alice Springs bezoeken. Je kan dit doen door een campervan te huren of met een tour mee te gaan. Met een campervan kan je zelfstandig de omgeving verkennen, wat natuurlijk zijn voordelen heeft. Je bepaald zelf waar je als eerste heen rijd en waar je pauzeert.

Campervan huren

Je kan een voor een goedkope prijs een campervan huren bij Wicked. Het is een low-budget campervan en je zal dus ook niet de beste kwaliteit krijgen. Denk eraan dat je zelf voor linnen moet zorgen.

 

1Wicked biedt een speciale aanbieding aan voor mensen die de Uluru, Kata Tjuta en Kings Canyon willen bezoeken. Je huurt dan de campervan voor drie dagen (twee nachten) vanaf $375,- .

De route

Hier volgt een suggestie van de route:

 1. Alice Springs – Ayers Rock
 2. Ayers Rock – Kings Canyon
 3. Kings Canyon – Alice Springs

Je route is afhankelijk van of je een 4wd auto hebt of een gewone. Met de 4wd kan je een short cut nemen, waardoor je minder omrijd. Daarnaast is je route afhankelijk van hoeveel tijd je te besteden hebt en hoeveel dagen je een campervan huurt. De route die hier staat is handig voor als je gebruik maakt van de aanbieding van Wicked.

Route

Bron: Wicked

Bezienswaardigheden 

De Uluru – Ayers Rock

Het kenmerkend beeld van Australië is de Uluru. De gigantische steen midden in het rode centrum is een heilige plaats voor de Aboriginals. Ontdek bij de Uluru wat de plek zo bijzonder maakt en leer meer over de historie van de Aboriginals en zo ook over Australië. De Uluru ligt in het Uluru-Kata Tjuta National Park. Je betaalt ca. $25,- entree voor dit national park.8 7

 

Populair onder de toeristen is de Uluru te bezichtigen bij zonsopkomst of zonsondergang. Je ziet dan de Uluru van kleur veranderen in de tinten geel en bruin. Dit komt door de invalshoek van de zon.

Je kan kiezen uit verschillende wandelingen rondom de Uluru:

 • Mala walk naar Kantju Gorge ( 2 km return, 1,5 uur)
 • Kuniya walk naar Mutijulu Waterhole (1 km return, 30-45 min)
 • Lungkata walk (4 km return, 1,5 uur)
 • Liru walk (4 km return, 1,5 uur)
 • Dune walk, van de bus zonsondergang (600 m return, 30-45 min)
 • Uluru base walk (10,6 km full circuit, 3 – 5 uur)

Kata Tjuta / Olgas ( Ayers Rock)

In hetzelfde national park als de Uluru kan je ook de Kata Tjuta bezoeken, deze wordt ook wel Olgas genoemd. Kata Tjuta betekent ‘veel hoofden’. De Kata Tjuta bestaat uit een groep monolieten die van religieus belang zijn voor de Aboriginals. 6 5

 

Kings Canyon

De Kings Canyon in Australië worden ook wel eens vergeleken met de Grand Canyon in Amerika. De Kings Canyon in het national park Watarkka is alleen veel kleiner, maar zeker wel een bezoek waard als je er bent. De Kings Canyon is een berggebied waar je duidelijk kan zien dat het gesteente in lagen is opgebouwd. Een deel van de Kings Canyon is een heilige plek voor de Aborigonals.12 11

 

Bij de Kings Canyon kan je kiezen uit verschillende wandelroutes:

 • Kings creek walk (2,6 km, 1 uur)
 • Kings Canyon walk (6 km, 3 – 4 uur)
 • Kathleen springs (2,6 km, 1,5 uur)

De Kings creek walk en Kings Canyon walk zijn geschikt voor de ervaren wandelaars. Je moet regelmatig heel steil omhoog.10

 

Tips:

 • Zorg voor voldoende water onderweg en tijdens de wandelingen
 • Draag een hoofddeksel
 • Tank altijd wanneer je een tankstation passeert
 • Rij niet wanneer het donker is (veel dieren steken de wegen over in de nacht en vanwege criminaliteit)
 • Koop geen alcohol voor Aboriginals (dit wordt gevraagd en dit is verboden)

9