Zoals iedereen waarschijnlijk geschokt vorige week donderdag naar de beelden van de MH017 op televisie heeft zitten kijken, was ik niet in de stemming om de volgende dag een vrolijke blog online te plaatsen. Wegens het vluchtongeluk van de MH017 had ik besloten mijn Australië blog een week later online te zetten.

Hier komt mijn laatste blog van Australië. Veel leesplezier.

Geschreven op 5-1-13

Lieve iedereen,

Happy new year everyone!

Ik hoop dat jullie allemaal een geweldige kerst en oud en nieuw hebben gehad met lekker veel eten en alle gezelligheid die daarbij hoort! Mijn kerst was zeker anders dan andere jaren!

Ik zal eerst vertellen waar ik de laatste keer was gebleven , The Whitsundays! 16 november was het zover, eindelijk twee dagen er tussen uit en met de boot weg.

Voordat we op de boot gingen moesten we allemaal onze schoenen uitdoen en inleveren, alles kwam bij elkaar in een grootte zak. Hier was ik niet zo blij mij, want ik loop nooit op blote voeten, niet eens hier in onze kamer zelfs onder de douche blijven mijn slippers aan. Dit was behoorlijk afzien dus, omdat ik hier gewoon niet tegen kan. Toen beneden in de boot werden de bedden toegewezen, het was super klein allemaal en ik kon niet gewoon zitten op mijn bed, ik moest letterlijk in mijn bed kruipen. Vervolgens waren we al begonnen  met varen en moesten we boven op het dek plaats nemen. Aangezien het een zeilboot was werd er dus direct gezeild en wij mochten allemaal meehelpen (hiep hoi! NOT) Rond een uur of vijf in de middag waren we bij een rif aangekomen waar gesnorkeld kon worden, wel moest je een stingersuit aan tegen de kwallen, heel charmant dit. Het snorkelen was mooi maar het werd al half donker en koud in het water, dus het was niet een super ervaring de eerste keer. Eenmaal uit het water en op de boot heb ik geprobeerd te douchen. Er was geen officiële douche aanwezig, het was gewoon een kraantje in het toilethokje (wat nog geen 1m bij 1 was) en je mocht niet meer als 30 seconden water gebruiken per dag. Maar desondanks de 30 seconden en het kleine hokje was het me toch nog redelijk gelukt om op te warmen en mijn haren te wassen. Snel daarna was het etenstijd, wat natuurlijk Ozzie style een bbq was.

Ik op de boot whitsundaysDe tweede dag begon met snorkel tijd. Ik hoopte dat dit mijn grootte kans zou worden om een schildpad te zien, aangezien er werd gezegd dat er zich veel schildpadden op die plek bevonden. Maar helaas geen schildpad gezien, maar wel prachtig gekleurd koraal, plantjes die open en dicht gingen en mooie gekleurde vissen.

Daarna gingen we veder zeilen richting Whitehaven Beach. Dit is het strand waar het eigenlijk om te doen is deze tour (lees ook mijn blog: Must Sees Australië). Onderweg zag ik iets vreemds in het water liggen en toen we dichterbij kwamen bleek dit een reuze schildpad te zijn! Echt geweldig om te zien! Dat maakte het snorkelen toch nog een beetje goed. Helaas had ik mijn camara niet in de buurt en heb ik geen foto’s kunnen maken.

Whitehaven Beach was echt amazing! Het leek net alsof het niet echt was, puur wit zand en blauw water. Hier hebben we wat uren door kunnen brengen wat echt het top punt was van de boottrip.

Whitsundays

Whitsundays

liggen op whithavenbeachDe volgende dag konden we nog voor de laatste keer snorkelen, dit heb ik toen niet gedaan, het was half bewolkt en ik zag het niet zitten om weer helemaal koud te worden. In de ochtend kwamen weer aan in de haven en we waren echt gebroken van de tour! Super slecht geslapen en we voelde ons super vies. Helaas konden we ook niet direct douchen in ons huisje aangezien we huis-loos waren, de manager had onze kamer gereserveerd voor gasten…

SnorkelenIk wil aan het Whitsunday verhaal nog even toevoegen dat het bijzonder was om mee te maken, maar dat ik er toch echt ben achtergekomen dat ik meer van luxe hou;)

Veder bestonden de afgelopen weken gewoon uit werken en druk met school bezig, de deadline komt alweer in zicht! Tussendoor zijn we nog wel op krokedillen safari geweest, wat erg educatief was en leuk! Ook hebben we dus een paar krokodillen in het echt gezien waaronder een baby krokodil.

KrokodilMijn kerst hier was hectisch. Ik moest 1ste en 2de kerstdag werken, dus niet echt kerst kunnen vieren helaas. Zijn de kerstavond wel uit eten geweest naar onze favoriete restaurant, Airlie Thai. Thais eten met kerst is toch ook best wel bijzonder, maar dit was het dan ook.

kerstOud en nieuw was een erg leuke avond. Het plan was om om 12uur vuurwerk te kijken op het strand en dan naar een fluor party te gaan. We hadden ons helemaal onder getekend met stiften thuis.

We zijn achteraf helemaal niet naar die party geweest. We waren ergens anders beland waar we top avond hebben gehad!

Oud en nieuwTenslotte, leuk nieuws is dat het rond is dat Jonathan naar Australië komt. 21 januari zal ik hem ophalen van Sydney Airport en dan gaan we drie weken rondreizen. Het plan tot nu toe is om een paar dagen Sydney te verkennen, naar the outback te vliegen (Alice springs), campervan huren en naar Adelaide reizen, vanuit hier pakken we de great ocean road naar Melbourne en dan weer terug naar Sydney.

Ik zal de 19de al naar Sydney vliegen waar ik Carolina dan weer zie. Zij gaat vrijdag al weg uit Airlie Beach. Jonathan en ik zullen samen 9 februari weer aankomen in Nederland.

Dit was het dan tot nu toe. Ik denk dat ik geen blog meer zal schrijven vanuit Australië, want de weken vliegen voorbij en voor je het weet is het alweer 9 februari.

Liefs xxx