In juni verbleef ik een weekend in B&B De Wadloper in Moddergat. Een unieke verblijfsaccommodatie op een speciaal plekje. Je loopt namelijk zo de zeedijk op. Wat is dat genieten zeg.   

Het leuke aan B&B’s is dat het altijd een verassing is waar je gaat verblijven. Een hotel heeft over het algemeen een ‘standaard’ inrichting. Bij B&B’s is het altijd weer anders.

Bij Bed & Breakfast De Wadloper werd ik aangenaam verrast. Het was alles behalve ‘standaard’ ingericht. Overal stond wel iets. Het voelde erg huiselijk aan waardoor ik mij direct op mij gemak voelde.

B&B De Wadloper

Moddergat

B&B De Wadloper zit in Moddergat. Moddergat is een klein dorpje gelegen aan de zeedijk in Friesland. Moddergat staat voornamelijk bekent om de vissersramp in 1883.

Tijdens een grote voorjaarsstorm kwamen 83 dorpelingen om het leven in de Waddenzee. Het dorp werd met zijn oorspronkelijke 200 inwoners ineens gehalveerd. Veel vrouwen waren plotseling weduwe en hadden moeite met rondkomen, omdat ze geen inkomen meer hadden. In het museum It Fiskershúske is veel terug te zien over deze treurige periode.

Tegenover It Fiskershúske op de zeedijk is een monument geplaatst ter nagedachtenis aan de vissersramp. Bij dit monument heb je prachtig uitzicht over de Waddenzee.

Locatie en inrichting B&B

B&B De Wadloper zit op loopafstand van museum It Fiskershúske, en zit aan de kant van de zeedijk. Hierdoor heb je de mogelijkheid om zo vanuit je kamer de zeedijk op te lopen. Lees: wat een toplocatie!

Word wakker met het geluid van de schaapjes die op de dijk lopen, het ultieme rustgevoel.

Zeedijk Moddergat

Boek je een kamer bij B&B De Wadloper dan heb je een eigen keuken, badkamer en een privé tuin. Alle praktische spullen die je maar nodig hebt zijn aanwezig.

Wat zo leuk is in De Wadloper is dat je maar niet raakt uitgekeken naar alle spullen die er staan. Overal is wel iets te zien.

B&B De Wadloper

Een erg leuk idee van de gastvrouw Caroline is dat ze geen gastenboek heeft, maar een gastendoek. Er hangt een breiwerkje in de kamer waar iedere gast iets aan mag breien. Laat ik nou helaas die talent nog niet zo goed onder de knie te hebben.

3

Service

In de ochtend zet gastvrouw Caroline versgebakken brood klaar voor je deur. Je hoeft dus vrijwel niet je kamer uit voor je ontbijt. In de koelkast staat een kan met verse jus d’orange en melk voor je klaar. Daarnaast kan je kiezen uit een divers beleg. Heb je iets nodig? Bel dan gerust, Caroline helpt je graag.

B&B De Wadloper

B&B De Wadloper is een prima B&B waar je een paar nachtjes kan vertoeven. Er zijn verder geen kamers die worden verhuurt dus je zal geen ‘last’ hebben van andere gasten. Ervaar het ultieme rust gevoel en geniet van het pittoreske dorpje Moddergat.

Voor meer info check B&B De Wadloper.

Tijdens mijn verblijf vlogde ik en maakte ik een rondleiding door de B&B. Bekijk de vlog hier terug.