Milaan is een prachtige stad vol met cultuur historische bezienswaardigheden. Continu zie je mooie gebouwen. Naast de bekende gebouwen die je écht gezien moet hebben zoals de Duomo, heeft Milaan ook minder bekende toffe plekken. In het overzicht bezienswaardigheden Milaan zie je de plekken die je gezien moet hebben. 

Castello Sforzesco

In Castello Sforzesco bevinden zich verschillende musea. Zo kan hier het laatste werk van Michelangelo bewonderen en de kunstcollectie van Leonardo da Vinci. Het oorspronkelijke doel van het kasteel was dat het als burcht zou dienen. De grote stevige muren maakt het een imposant gebouw.

Castello-sforzesco

Duomo

De Duomo is dé bezienswaardigheid van Milaan. Dit is de grootste kathedraal van Italië. De Duomo is bijzonder omdat het bestaat uit veel kleine details met torens en beeldjes. Je weet niet waar je moet kijken.
De Duomo staat aan de Piazza Del Duomo, ook wel het Domplein genoemd. Je kan de kerk bezoeken voor €2,-. Daarnaast kan je ook het dak op en genieten van het prachtige uitzicht over Milaan. Een kaartje kost €8,-.

DuomoDuomo Duomo-inside

Wijk Navigli

Een super gezellige wijk net buiten het drukke centrum. De Italianen gaan graag naar deze wijk om te eten. Je weet dan dat je daar goed zit. De straat aan het kanaal is het meest toeristische plekje. Hier vind je gezellige restaurants en kleine shops. Als antiek liefhebber kan je hier je hart ophalen, want in de wijk Navigli zijn veel antiekzaken en galerijen.
Als je met de metro naar de wijk Navigli gaat moet je eruit bij station Porta Genova. Lopend vanuit het centrum is het ook prima te doen.

Navigli Navigli

Galleria Vittorio Emanuele

Een prachtig gebouw naast de Duomo aan het Domplein. Galleria Vittorio Emanuele is een overdekte winkelstraat uit de 19de eeuw. Vernoemd naar de Italiaanse koning Victor Emanuele de tweede. Hier vindt je winkels als Prada, Gucci en Louis Vuitton. De mozaïeken vloer en de koepel in het midden maken het een bijzonder gebouw.

Galleria-vittorio-emanuleGalleria-Vittorio-Emanuele Galleria-Vittorio-Emanuele

Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore

Een enorme verassing van Milaan. Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore is niet bekend bij de massa toerisme, maar is zeker wel de moeite waard. Van de buitenkant ziet de kerk er niet zo aantrekkelijk uit om te bezoeken, maar van binnen is het één en al pracht en praal. Overal waar je kijkt zie je prachtige beschilderde muren. Achterin de kerk aan de zijkanten zie je veel bijbelse verhalen in de tekeningen. De kerk was oorspronkelijk verbonden aan één van de belangrijkste vrouwelijke kloosters van de stad. Deze dient nu als museum.
De kerk ligt aan de straat Corso Magenta (nr. 13), net iets buiten het centrum.

Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore

Parco Sempione

Parco Sempione is één van de grootste parken van Milaan. Een heerlijk park om door heen te wandelen en bij te komen van de drukte van de stad. Het park grenst aan de Porta Sempione (arch of peace) en Castello Sforzesco.

Parc-sempione

Ben jij naar Milaan geweest en weet jij nog een gave plek die je echt moet bezoeken? Laat het hierachter bij de reacties.