De vakantiebeurs zit er nog maar net een week op, maar er zijn nog talloze andere beurzen waar je als reiziger heel blij van kan worden. Vorige week had ik het al over de HISWA Boat Show. Deze week kwam ik weer een paar beurzen tegen die nu of binnenkort gaan plaatsvinden. Wat dacht je van de grootste kampeerbeurs van Nederland? Of de Taste en Travel beurs? Lees hier wat er allemaal te doen is en meer reisweetjes.

Travel Facts week 4


Taste & Travel

Op diverse media zag ik de aankondiging van de culinaire beurs ‘De Taste & Travel Vakantieproeverij’. Dat klinkt bij mij als muziek in de oren;).

Deze beurs is een initiatief van Maison van den Boer, een groot cateringbedrijf in Nederland.taste&travel

Tijdens deze beurs kan je diverse gerechten proeven uit allerlei landen. Hierbij krijg je dan ook informatie over het land. Op deze manier wordt reizen en eten met elkaar gecombineerd. Naast het proeven van gerechten kan je ook mee doen met wijnproeven of een workshop etikettenleer.

De Taste & Travel beurs kan je bezoeken op 31 januari en 1 februari in Rotterdam. Zie hier voor meer informatie.

Natuurhuisje.nl

Vorige week werd ik geattendeerd op de website Natuurhuisje.nl. Ik was enorm verrast door deze site. Op Natuurhuisje.nl kan je super leuke vakantiehuizen vinden midden in de natuur. natuurhuisje.nlNou is dit misschien niet zo bijzonder, maar ik kwam ook hele mooie huisjes tegen zoals historische panden of houten huisjes. Ook is er een breed aanbod, verspreid in heel Europa. Kijk bijvoorbeeld eens bij Servië of Wales. Het lijkt mij super bijzonder om daar midden in de natuur te zitten zonder ook maar enige toeristen om mij heen.

De site is super overzichtelijk en je kan heel makkelijk via de site wat boeken. Misschien een leuk idee voor de zomervakantie?

Vakantiebeurs voor bijzondere reizen

In Maastricht is er op 24 en 25 januari een vakantiebeurs. Op 10 en 11 januari vond deze plaats in Amsterdam. Deze vakantiebeurs is voor bijzondere reizen. De reizen die op deze beurs worden aangeboden staan voor kwaliteit en sluiten niet aan op het massatoerisme.

Kwaliteit en een scherpe identiteit van de verschillende reisproducten zijn de trefwoorden voor deze ‘nieuwe ‘beurs (Vakantiebeurs Maastricht, 2014).

De vakantiebeurs voor bijzondere reizen is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar iets anders, naar nieuwe bestemmingen en zich willen oriënteren. Denk bijvoorbeeld aan poolreizen of kloosterwandelingen.

Kijk voor meer informatie op de Vakantiebeurs Maastricht.

Caravana beurs in Leeuwarden

Caravana

Van donderdag 22 januari t/m dinsdag 27 januari vindt de Caravana beurs plaats in de WTC Expo van Leeuwarden. Dit is de grootste kampeerbeurs van Nederland.

Doe op de Caravana beurs inspiratie op voor leuke bestemmingen of bekijk de nieuwste caravans en tenten. ‘Nergens anders in Europa komen zoveel campings, VVV’s en recreatieparken bij elkaar om bezoekers de sfeer van het kamperen te laten proeven en de mooiste plekken van Europa te laten zien’ (Caravana, 2014).

En het leuke is, ik sta er ook! Op de donderdag, vrijdag en zaterdag sta ik bij de stand Sneek. Kom gerust even hallo zeggen;).


Dit waren de Travel Facts weer van deze week. Gaan jullie nog een leuke beurs binnenkort bezoeken?