Vandaag een overzicht van een paar bijzondere hotelaccommodaties en recreatiewoningen.

Twee weken geleden werd ik onwijs geïnspireerd op de Caravana beurs door een architecten bureau. Dit bracht mij op het idee om een paar bijzondere hotelaccommodaties en recreatiewoningen uit te lichten.

Tegenwoordig kan je bijna op de gekste plekken overnachten. De origineelste accommodaties worden bedacht. Zo kan je slapen in een yurt, tipi, hobbit-woning, vliegtuig, boomhut, luchtbel, iglo en ga zo maar door. Ik heb er een paar uitgelicht. Misschien leuk om eens iemand met een bijzondere overnachting te verassen.

AchterboschZantman architecten

Tijdens mijn dagen op de Caravana beurs kwam ik in contact met AchterboschZantman architecten.

Het bureau AchterboschZantman architecten is werkzaam in binnen en buitenland en ontwerpen de prachtigste gebouwen. Het opvallendste ontwerp vind ik de lotuswoningen. Het zijn drijvende recreatiewoningen in de vorm van een lotus.

Lotuswoningen1 Lotuswoningen2

Oorspronkelijk waren de lotuswoningen ontworpen voor een project in China, maar op 21 januari (2015) werd bekend gemaakt dat het projectbureau Blauwe stad in Groningen deze lotuswoningen wil gaan bouwen.

Lotuswoningen3

Verder is AchterboschZantman architecten bezig met het realiseren van de boomwoningen Garden Valley in China. Deze recreatiewoningen zijn voor de Chinese vakantiegangers.

Garden Valley1 Garden Valley2

De ontwerpen van AchterboschZantman architecten zijn contextueel, ecologisch en duurzaam. Kijk hier voor meer informatie over AchterboschZantman architecten.

Treehotel

De komende accommodaties kan je ook daadwerkelijk boeken, zoals het Treehotel in Zweden.

Treehotel2 Treehotel3 Treehotel4

Je moet alleen geen hoogtevrees hebben!

Overnachten in een vliegtuig

Comfortabel in een vliegtuig overnachten is toch wat iedereen wil. Helaas vliegt het vliegtuig niet, maar het is wel een bijzondere ervaring zo in de lucht. Leuk voor als je samen met je lief een romantisch slaapplekje zoekt.

vliegtuig1 vliegtuig2

Mongoolse Yurt

Altijd alleen eens naar Mongolië willen gaan om in een Yurt te slapen? Dat kan nu heel makkelijk in Nederland. Op diverse plekken in Nederland kan je slapen in deze traditionele Mongoolse tent.

Bron: Origineelovernachten.nl

Bron: Origineelovernachten.nl

Hobbit-woningen

Iedereen kent waarschijnlijk wel de hobbit-woningen uit Lord of the Rings. Deze huisjes bevinden zich in heuvels en zijn erg klein ingericht.

Een accommodatie ontwerpen op basis van een film is natuurlijk super leuk voor de fans. Het geeft een kijkje in een fictieve wereld.

Kennemerduincamping1 Kennemerduincamping2

Wat lijkt jou het gaafste om in te overnachten?

Mij lijkt de Mongoolse yurt echt super gaaf, maar de Lotuswoningen van AchterboschZantman architecten is toch ook wel heel bijzonder.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere hotelaccommodaties en recreatiewoningen. Kijk bijvoorbeeld op Origineelovernachten.nl. Wie weet zit er wat voor jou tussen om iemand mee te verassen!