Ik lees graag boeken die mij inspireren. Een goed voorbeeld daarvan is het boek van De Groene Meisjes. Ik was benieuwd naar dit boek, omdat ik me afvroeg hoe je leeft als veganist. Ga je wel op reis? Hoe doe je dat met etentjes? Waar moet je op letten? Vanaf jongs af aan wou ik vegetariër worden (veganist ging me nog iets te ver). Alleen het daadwerkelijk ook écht worden vond ik moeilijk. Dit veranderde toen ik in de boekenwinkel bladerde door het boek van De Groene Meisjes. Ik kocht het boek en las het in een weekend uit. Het stond toen definitief vast, ik ga mijn levensstijl veranderen.  

Blog: De Groene Meisjes

De groene meisjes Merel en Jamie leerde ik kennen via hun blog. Een blog die je helpt je leven een beetje groener te maken. Vaak checkte ik hun blog voor lekkere recepten of reistips. Maar naast deze onderwerpen zijn er nog tal van andere onderwerpen over hoe je duurzamer kan leven. Ik leer enorm veel van hun verhalen. Wist je bijvoorbeeld dat er plastic zit in cosmetica?!

Boek: De Groene Meisjes

Lekker en duurzaam eten, reizen wonen en leven

Het boek heeft veel afwisselende onderwerpen waardoor het makkelijk weg leest.

Veel vragen die ik had over veganistisch leven zijn door dit boek beantwoord. Zo leek het mij onmogelijk om als veganist buiten de deur te eten. Laat staan hoe je dat doet op vakantie in een vreemd land. Verder had ik het vooroordeel dat het een dure levensstijl was. Dit blijkt allemaal best mee te vallen. Zo geven de groene meisjes namelijk tips voor eten buiten de deur, op reis, en laten ze in een boodschappenlijstje zien dat een vegan dieet eigenlijk heel simpel en goedkoop is.

boek-groene-meisjes-reizen

Waarom veganistisch eten?

Het boek had me direct te pakken bij hoofdstuk 1. Feit na feit werd genoemd waarom een veganistische levensstijl zo belangrijk is voor een beter milieu. Om een paar voorbeelden te noemen:

→ Wist je dat je per jaar ruim 50 dierenlevens spaart als je veganistisch eet?
→ Naast het winnen van aardgassen is de vleesindustrie de meest vervuilende industrie ter wereld;
→ Het verbouwen van veevoer (soja) zorgt voor ontbossing;
→ De aarde warmt steeds verder op en één van de belangrijkste oorzaken hiervan ligt bij de veehouderij.

Dit hoofdstuk heeft mij doen beseffen dat het klaar is met vlees eten. Ik besloot toen definitief vegetariër te worden.

Veranderingen kosten tijd

Vaak willen wij mensen ineens van levensstijl switchen, en als het niet lukt voelt het alsof we gefaald hebben. Maar het is juist niet erg als je stapje voor stapje iets groener gaat denken en leven. Dit is alleen maar beter. Als je van de één op de andere dag nu compleet duurzaam gaat leven is de kans groter dat je terugvalt in je oude ‘slechte’ gewoontes.

Aanrader

Het boek De Groene Meisjes heeft mij enorm geïnspireerd om duurzamer te leven. Ik ben er nog lang niet, maar de begin stappen zijn gemaakt. Daarnaast is het ook een super leuk en interessant boek om lekker te lezen vanuit je vakantiestoel. Er staan heerlijke recepten in (OMG die linzensoep!), DIY’s (do it yourselfs) en tips om groener op reis te gaan. Je hoeft echt geen hipster of greenfreak te zijn om dit boek leuk te vinden. Het is geschikt voor iedereen die iets groener wilt gaan leven.

Het boek is uitgebracht in 2015 en kost €20,-.


P.s. Ik ben nu ruim een half jaar vegetariër mede dankzij dit boek. Het feit dat dieren een een ongelukkig leven lijden en worden geslacht, puur voor ons plezier, omdat wij ‘zin’ hebben in een stukje vlees vind ik onbegrijpelijk. Langzaam werk ik aan een groener leven ook tijdens mijn reizen. ♥