Australië kost al meer als genoeg. Waarom dan nog meer uitgeven als het goedkoper kan?! Ik deel zes budgettips voor in Australië.

1. Bezoek aan de Whitsundays

Ocean rafting

Bron: Ocean Rafting

Als je naar de Whitsundays wil maar niet te veel wilt uitgeven kies dan voor een dagtocht met Ocean Rafting. Hiermee bespaar je veel geld (en tijd) en krijg je hetzelfde te zien als een 3-daagse zeiltocht. Het enige verschil is dat je niet zeilt en overnacht op een boot.

Met Ocean Rafting betaal je ca. $130 en een meerdaagse zeiltocht ca.  $450.

2. Twin-room hostel is duurder dan hotelkamer

Ben je met zijn tweeën en wil je niet in een hostel met anderen op een kamer verblijven? Je kan er dan voor kiezen om een twin-room in een hostel te boeken, maar goedkoop is dit niet. Als je even goed zoekt op Trivago of Booking.com naar een hotelkamer ben je vaker veel goedkoper uit. Belachelijk eigenlijk, maar wel veel leuker natuurlijk. In een hotel is het (vaker) beter schoon en lig je op betere bedden.Twin room

3. Stel je reis zelf samen

PeterpansHet is natuurlijk ideaal voor de onervaren reiziger om naar een travelagency te gaan die jou hele reis samenstelt. Het is alleen niet goedkoop. De excursie/reisbureaus vragen veel commissie, waardoor de prijzen veel hoger liggen als je het zelf boekt. Wel kan je naar een agency gaan voor informatie, maar boek je het later zelfstandig;)

4. Working for accommodation

Working for accommodation wordt door veel backpackers gedaan. Je werkt een paar uur (vaak in de housekeeping) voor een gratis overnachting. Het is een handige optie als je zuinig aan wil doen met je geld maar niet fulltime wilt werken.

Maak alleen voordat je akkoord gaat met een hostel wel voor jezelf een berekening. Hoeveel kost één overnachting? Hoeveel uur moet je werken? Klopt dit met wat iemand gemiddeld in Australië verdient per uur. Je mag er wel van uitgaan dat je in de housekeeping ca. $12 per uur kan verdienen. Moet je drie uur werken en kost een kamer $20 per nacht, dan is het eigenlijk niet eerlijk. Maar hier moet jezelf een afweging in maken.

5. Boek via Hostelworld

Via Hostelworld kan je vaak het beste je hostel boeken. Regelmatig zijn de prijzen goedkoper dan dat je betaald bij de receptie van het hostel.

Dit was zo in het bedrijf (Nomads) waar ik vijf maanden voor heb gewerkt en ik heb het later ook zelf ervaren toen ik rondreisde. Heb je internet? Check het van te voren dan eerst even. Het kan je zo weer een paar dollar per nacht opleveren. Ook als je je verblijf wil verlengen, doe dat dan weer via Hostelworld.

6. Koop een ISIC of IYTC kaart voor kortingen

ISIC kaartDe zesde budgettip is koop een ISIC kaart als je student bent. Hier kan je diverse kortingen mee krijgen zoals bijvoorbeeld in musea of parken. De ISIC kaart is een international student identity kaart. Je kan je dus hiermee als student identificeren. De kaart kan je hier bestellen voor €15,-. Ga je dus veel musea en (dieren)parken bezoeken, dan kan je met de ISIC kaart geld besparen.

Geen student maar wel onder de 26 jaar? Bestel dan de IYTC kaart (international Youth Travel Card) voor kortingen. Deze kan je hier bestellen. Check alleen wel goed de voordelen van deze kaart, want deze kaart wordt minder geaccepteerd dan de ISIC kaart.

Dit waren dan de budgettips Australië. Als iemand nog andere tips heeft toe te voegen, laat ze dan achter in de reacties.