Sinds ik op de camping in een tent/caravan woon, ben ik creatiever geworden met koken. Nou ja of het creatief is weet ik niet, maar ik ben wel wat wezen experimenteren.  Het belangrijkste van het koken op de camping is dat het simpel is, makkelijk is en weinig afwas geeft. Daarnaast moet het goed vullen voor mij, omdat ik altijd flinke honger heb als ik rond 19.30 klaar ben met werk. Verder moet het niet teveel ingrediënten bevatten. Ik doe één keer in de week boodschappen en daar moet ik het dan mee doen. Ik probeer altijd producten te kopen waar ik meerdere mogelijkheden mee heb. Na drie maanden hier nu te wonen, heb ik het ultieme recept of eigenlijk recepten gevonden!

Het belangrijkste product zijn (volkoren) wraps. Je kan hier zoveel mee. Daarnaast heb ik altijd standaard bij mijn boodschappen eieren, feta, hamburgers, komkommer, paprika, wortel, tzatzikisaus en zakje gemengde sla zitten. Dit blijken de perfecte ingrediënten te zijn voor diverse gevulde wraps.

Wrappie

Wrappie

Toen ik hier net kwam maakte ik vaak een sla wrap. Ik sneed wat komkommer en paprika in stukjes, deed dit op een wrap samen met wat feta, gemengde sla en tzatzikisaus. Soms deed ik er ook nog een beetje curry overheen, omdat ik van pittig hou. Klaar is je wrap. Hoe makkelijk, en je maakt geen eens potten en pannen vies. De groente kan je ook snijden op het bord waarvan je eet, dat scheelt weer een snijplank af te wassen.

Ingrediënten wrap

Ingrediënten wrap

Een tijdje geleden had ik zin in een broodje met een gebakken ei. Helaas heb ik bijna nooit brood in huis (ik eet vaak havermout, cornflakes en crackers). Toen kwam ik op het idee om een eitje te bakken en dan op een wrap te doen. Even kijken wat ik verder nog in de koelkast heb, een groene paprika en komkommer. Prima gooi ik dat er ook bij op. Beetje chilisaus erover heen en ik had een lekkere lunch.

Tot slot de laatste. Wrap met een hamburger. Nomnomnom! Bij deze wrap kan je ook weer van alles erbij doen wat je maar lekker vind. De eerste keer maakte ik de hamburger wrap met wat sla , groentes, feta en sausjes. De keer erna deed ik er ook nog een gebakken eitje op. Lekker dat dit was! Daarnaast vulde het ook erg goed. Om niet teveel pannen vies te makken, bak ik altijd twee dingen tegelijk in dezelfde pan. In dit geval was dat dus een hamburger bakken met in de zelfde pan ook een ei.

Wrap met hamburger

Wrap met hamburger

Alle tips op een rij om zo makkelijk mogelijk te koken:

– Als je boodschappen doet koop dan producten in waar je veel gerechten mee kan maken (zoals wraps ;) )
– Naast je hoofdproduct (wraps) varieer dan met de andere producten die erbij komen
– Snij op je bord i.p.v. een snijplank. Gebruik dan alleen wel een goedkoop mesje, messen slijten op deze manier snel.
– Bak je producten gezamenlijk in één pan
– Varieer met sausen om zo een andere smaak te creëren.
– Doe alles wat je lekker vind op een wrap, wedden dat het smaakt!

Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden en misschien ook aan de slag gaan met wraps;) Ik ben in ieder geval verslaafd aan wraps! Wat is jullie ultieme wrap recept? Of heb je nog andere tips voor koken op de camping? Laat je reactie hieronder achter.

Ps. De foto’s zijn gemaakt met mijn telefoon vandaar een slechtere kwaliteit.