Wat mij bracht op dit artikel? Het moment toen ik mij irriteerde aan de buren met hun luide televisie om 1 uur in de nacht.

Mijn nachtrust is mij erg dierbaar, en zodra die wordt verstoort komt er serieus stoom uit mijn oren van frustratie. Vaak durf ik nooit tegen mensen iets te zeggen als ik mij ergens over irriteer, maar in dit geval heb ik er wel wat van gezegd. Het werk hier op de camping is fysiek erg zwaar en ik moet iedere dag weer fris en fruitig zijn. Dus ik had de moed bij elkaar geraapt en er wat van gezegd. Dit ging helaas niet zo makkelijk. De man kon de sleutel van de deur niet vinden en verstond geen Engels en ik geen Duits. Na wat stuntelen begreep hij eindelijk mijn klacht en bood zijn excuses aan. De televisie werd zachter gezet en ik kon heerlijk slapen. Maar wat zijn naast geluidsoverlast andere campingirritaties?

Ik denk dat erop een camping vaak irritaties ontstaan, maar wat zijn de grootste campingirritaties? Het kamperen is totaal iets anders dan in een hotel verblijven. Je zit dicht op andere mensen, je bent afhankelijk van diverse faciliteiten en je hebt niet altijd je plekje voor het kiezen. En het belangrijkste je leeft in de natuur, wat veel nadelen met zich mee kan brengen!

campingirrifront

 Mijn campingirritaties

Hier mijn lijstje van campingirritaties. Dingen waar ik dus totaal niet tegen kan of moeite mee heb en mijn vakantie kan verpesten:

1. vies sanitair;
2. insecten;
3. geen warm water tijdens het douchen (in koude landen erg belangrijk!);
4. luidruchtige mensen laat in de avond;
5. Lange afstanden moeten lopen (helemaal naar het sanitairgebouw).

De grootste campingirritaties onderzoeksresultaten

Nu ik mijn lijstje met campingirritaties heb gemaakt, ben ik wezen zoeken naar bepaalde onderzoeken op dit gebied. Mijn verwachting was dat mijn lijstje wel aardig zou kloppen met de uitslagen van de onderzoeken, maar dit was niet het geval.

De grootste campingirritaties onder de kampeerders is het weer (Telegraaf, 2013). Dit vond ik best verrassend! Het weer… het is iets waar niemand wat aan kan doen, dus wat nou irritatie? Je weet vaak al wat het weer gaat worden als je gaat kamperen, dus waarom dan eraan irriteren? Maar goed 40% van de ondervraagden vind dit zo. Dit blijkt uit de onderzoeksresultaten van Eurocampings.eu.

Andere irritaties van de kampeerders zijn:

  • een tegenvallende kampeerplaats of accommodatie (21%);
  • onvriendelijk personeel (15%);
  • bouwwerkzaamheden die ter plaatse worden uitgevoerd (10%);
  • tegenvallende campingvoorzieningen (9%);
  • een te lange heen- en terugreis (2%) worden als vervelend beschouwd.

Conclusie

Blijkbaar behoor ik niet tot de groep kampeerders en ben ik een uitzondering met mijn lijstje. Ik zie maar weinig overeenkomsten met mijn campingirritaties en die uit het onderzoek. Hier ben ik best wel verbaasd over. Zou het misschien iets met de leeftijd te maken hebben? Geen idee wat het profiel is onder de onderzoekseenheden, ik denk dat ik een uitzondering ben, en om eerlijk te zijn, ik ben geen ‘die hard’ kampeerder. Zet mij in een hotel en ik ben zeer gelukkig.

Nu ik mijn lijstje heb vergeleken met de onderzoeksresultaten ben ik wel benieuwd wat jullie campingirritaties zijn. Lijken deze op die van mij of op de onderzoeksresultaten? Laat het me weten hieronder bij de reacties. Ik ben erg benieuwd!