Ik denk dat alle Disney en attractie fans blij werden, toen er werd aangekondigd dat er een nieuwe attractie zou komen in Disneyland Parijs. De nieuwe attractie heet Ratatouille en is sinds 10 juli 2014 open voor het publiek. Hier geef ik een korte uitleg over de attractie en een paar tips hoe je naar Disneyland kan reizen.

De attractie Ratatouille

De attractie is gebaseerd op de Pixar Film Ratatouille. Eén van mijn favoriete Pixar Films! Deze film speelt zich af in de stad Parijs. Het gaat over een rat genaamd Remy die super goed kan koken. Alleen als rat is dat wat lastig. Hij raakt bevriend met jongen die in een restaurant werkt.

Ben je benieuwd geworden hoe de attractie eruit ziet? Na de beschrijving te hebben gelezen deed het mij denken aan de attractie van de film Honey, I shrunk the kids uit 1989. In deze attractie lijkt het alsof je heel klein bent, en alles om je heen heel groot is. Dit met allemaal special effects.

De attractie ‘Ratatouille The Ride’ is een attractie waarin de bezoekers ook worden verkleind, maar dan nu in de grootte van een rat. Tijdens dit avontuur wordt je vergezeld door Remy en zijn vriendjes en baan je een weg door het restaurant en de keuken van  Gusteau’s bekende Parijse etablissement. Ondertussen moet je de slechterik van de film ‘Chef Skinner’ ontwijken. Je wordt meegenomen in een geanimeerde wereld en je ervaart hoe het is om een rat te zijn in de mensenwereld.

De attractie ligt in een nieuw deel van het Walt Disney Studios Park dat volledig geïnspireerd is op de lichtstad Parijs, overgoten met een Ratatouille sausje (Persbericht Disneyland Parijs, 2014). Naast de attractie bevindt zich een restaurant waar uiteraard de gerechten van de rat Remy worden geserveerd.

Reistips

Enthousiast geworden? Ik ga speciaal voor jullie opzoek naar de beste deals naar Disneyland Parijs.

  • Met de bus

Je betaalt met deze organisaties gemiddeld €35,- voor een retour per persoon. Dit is afhankelijk van welke dag je gaat. Met de bus ben je ongeveer 7,5 uur onderweg. Ik heb ook gezien dat je voor €12,- een retour kan krijgen, maar dan moet je echt goed zoeken naar een datum met die prijs.

Informatie over met de bus  naar Parijs zie:
www.eurolines.nl
www.megabus.com

  • Met de trein

De trein is duurder dan met de bus. Een voordeel is wel dat je er dan sneller bent, namelijk in 3 uur en 15 minuten. Soms heeft de Thalys aanbiedingen en dan kan je voor €36,- p.p. (enkeltje) reizen, maar dan ben je afhankelijk van die data. In april en mei had de Thalys ook een actie. Toen kon je van Amsterdam/Rotterdam naar Parijs reizen met 60% korting. Je hebt dan een retour-ticket voor ca. €100,-. Belangrijk is dus dat je regelmatig de websites bezoekt om op de hoogte te blijven van dit soort acties. Wat je ook kan doen is de bedrijven volgen op Twitter en/of Facebook. Zo weet je zeker dat je op de hoogte blijft.

Informatie over met de trein naar Parijs zie:
www.nshispeed.nl
www.thalys.com

  • Openbaar vervoer in Parijs

Hoe reis je van het centraal Station Parijs (Gare du Nord) naar Dinseyland Parijs? Zie hier de volgende uitleg:

Vanaf Gare du Nord (centraal station) neem je de RER B2/B4 (Réseau Express Régional) richting Robinson naar Chatelet – Les Halles. Dit is een ritje van 4 minuten. Vanaf Chatelet – Les Halles neem je de RER A4 richting Marne-La-Vallee Chessy. Dit is het eindstation. De reis met RER A4 duurt 41 minuten. Je stapt dan voor Disneyland Parijs uit. Je hebt een ticket nodig voor 5 zones. Deze kost €7,50. Je hebt dan een enkel kaartje.

  • Entree Disneyland Parijs

Een ticket voor Disneyland Parijs zonder datum, 2 dagen entree in 2 parken kost 139,- p.p.

Ik hoop jullie genoeg te hebben geïnformeerd met de Disneyland Parijs reistips. Heb je zelf nog tips? Laat die dan achter bij de reacties.