Als ik op reis ben wil ik zoveel mogelijk van de bestemming zien. Het leuke aan een vakantie op Kos is dat je een dagje naar Bodrum (Turkije) kan gaan. Voor mij was dit een ideale kans om Turkije voor het eerst te gaan ontdekken. 

Kos is een Grieks eiland die in de Egeïsche zee ligt, noordwestelijk van Rhodos en dichtbij Turkije. Kos staat voornamelijk bekend als fietseiland. Er zijn diverse fietspaden aangelegd en je kan op veel plekken een fiets huren. Heerlijk om zo het eiland te verkennen en de mooie plekjes te ontdekken.

Als je dan toch op Kos bent, waarom niet even een bezoekje brengen aan het buurland Turkije? Veel reisorganisaties bieden een excursie aan naar Bodrum. Dit is een Turks havendorpje wat ontzettend populair is bij toeristen. Met de boot ben je ongeveer er in een uur vanuit Kos-Stad.Kos1

Eenmaal aangekomen in de haven van Bodrum staan veel reisleiders je op te wachten. Wij besloten om maar gewoon bij een groepje aan te sluiten. Geen idee of dit de juiste was. Wij hadden namelijk onze ticket gekocht bij een vage gast in de haven van Kos-Stad en die zei dat er een rondleiding bij inzat. Gelukkig werd er niet op namen of tickets gecontroleerd en zo gingen we met een auto mee die ons alle leuke plekjes van Bodrum liet zien.Kos3

Over het algemeen ziet het programma van iedere excursie naar Bodrum hetzelfde eruit. Wij gingen als eerste naar de windmolens. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de zee, Bodrum en Gumbet.Kos4

Daarna volgde een bezoek aan Bodrum Gold Center. Een juwelier met allemaal mooie sieraden. Smaragd-groene kettingen tot armbanden met rode-robijnen, ze hebben het allemaal. Laat je alleen niet gek maken door de verkopers met hun mooie praatjes. Mijn advies, hou het bij kijken.

Verder krijg je de kans om Bodrum zelf te ontdekken. Te genieten van het eten of de gezellige markten die er zijn. In de namiddag is het weer tijd om te vertrekken naar Kos.

Ik vond het een erg leuke ervaring om spontaan tijdens mijn vakantie op Kos een ander land te bezoeken. Een dagje Bodrum vanuit Kos is zeker een aanrader.