Iedereen heeft zo nu en dan wel even een moment nodig om te onthaasten van het drukke werkleven. De één gaat naar de sauna om te ontspannen, de ander heeft meer aan een goede wandeling. Ik behoor tot de categorie wandelaars. Door te wandelen kom ik weer tot rust in mijn hoofd. Ik adem de frisse buitenlucht in en probeer dit fijne gevoel vast te houden. Wandelen is een soort van meditatie voor mij. Het is niet alleen de wandeling die me doet ontspannen. De omgeving doet ook veel met me. Graag deel ik mijn favoriete plekjes waar ik regelmatig heen ga om even te ontspannen. 

Makkum strand

Het voordeel van het wonen in Sneek is dat je dicht in de buurt woont van het IJsselmeer. Toen ik jong was ging ik vaak in de zomer naar het strand van Makkum. Eerst met mijn ouders en later in mijn tienerjaren met vrienden. Ik kom er nog steeds graag, maar dan niet meer in de zomer (veel te druk!). In het voor- en naseizoen kan je er heerlijk wandelen. Een lange wandeling zit er alleen niet in, daarvoor is het strand te klein, maar voor mij is het lang genoeg om even tot rust te komen. Als afsluiter neem ik vaak een kopje thee met appelgebak bij Badhûs de Flevo. Hier kan je heerlijk zitten in de serre of op het terras.

Makkum

Makkum-pier

De dijk bij Zurich

De dijk bij Zurich is een perfecte plek om uit te waaien. Een fijn moment vind ik altijd als je de dijk omhoog loopt, je hebt dan nog geen idee hoe de Waddenzee erbij ligt. Het moment dat je bovenop de dijk staat doet mij altijd verbazen. Wat een prachtig gezicht is dat toch. Het maakt niet uit of de zee wild is met witte schuimkoppen of dat de zee er rustig bij ligt. Genieten, dat is het.

In gedachten maak ik foto’s van het prachtige uitzicht. Ik adem de frisse Waddenzee lucht diep in. Dit moment wil ik vasthouden.

Rijsterbos Gaasterland

Een grote favoriet van mij is het Rijsterbos in Gaasterland. Dit is alleen nog wel een half uur rijden van ons huis, dus hier gaan we niet vaak heen.
Het fijne aan het Rijsterbos is dat je in totale andere omgeving zit. Normaal gesproken is Friesland erg uitgestrekt met veel weilanden. Gelukkig behoort Gaasterland ook tot Friesland, waardoor we ook kunnen genieten van een bosrijke omgeving.

In het Rijsterbos kan je uren wandelen. Je kan het grote brede pad oplopen, of kiezen voor de kleine bospaadjes. Meestal kies ik altijd voor het grote brede pad. Deze loop ik helemaal af, tot je een weg moeten oversteken. Daarna kom je uit bij een restaurantje gelegen aan het IJsselmeer. Bij het paviljoen ’t Mirnser Klif’ drink ik dan graag ook een kopje thee, of ga ik voor een wijntje als het zonnetje schijnt. Heerlijk is het om na een boswandeling bij te komen op het terras met een prachtig uitzicht over het IJsselmeer.

Rijsterbos-Gaasterland

Rijsterbos-IJsselmeer