Als je voor het eerst naar Valencia gaat is een fiets huren een goed idee. Een nog beter idee is een fietstour doen. Dé perfecte manier om de stad te ontdekken! Een fietstour in Valencia is geschikt voor iedereen.

Wij hadden de fietstour op de dag na aankomst gepland. Ideaal om fris en fruitig de stad te verkennen. Op deze manier konden wij een goed beeld van Valencia krijgen. Je ziet plekken waar je anders nooit snel heen zou gaan, en je ziet plekken waar je graag later die week nog naar terug wilt.

We waren met een kleine groep. Zo’n 11 mensen met een Nederlandse gids. De gids paste het tempo aan op de groep. Heel fijn. Zo kregen we bijvoorbeeld de tijd om regelmatig wat foto’s te maken. Een complete Instagram foto sessie was wat te veel van het goede, maar een paar foto’s was geen probleem ;).

Fietstour-in-Valencia

Ik vond het tempo zeer prettig. Hier maakte ik me namelijk een klein beetje druk over. Ik had al drie jaar niet meer op een fiets gezeten, en over mijn conditie kunnen we het beter al helemaal niet hebben. Verder werd er een korte pauze ingelast van circa 20 minuten in het park bij een restaurantje. Ideaal om even een drankje te drinken en naar het toilet te gaan.

Ik boekte de fietstour bij Baja Bikes en Valencia bikes voerde de tour uit. Wij betaalden €27,50 per persoon voor een tour van drie uur. Ik vond dit absoluut het geld waard! Fietsen in Valencia is zeker een must do in deze gezellige stad!

Ben je benieuwd naar de route van de fietstour in Valencia? Check dan de video!