Een food truck festival bezoeken stond al heel lang op mijn verlanglijstje. In het weekend van 6 mei was het dan eindelijk zover. Ik bezocht het Food Truck Festival TREK in Rotterdam. 

Aanbod food & drinks

Ik verwachte maar een paar food trucks en een paar barretjes voor drinken. Zo’n barretje zoals je gewend bent bij grote evenementen waar je bier, wijn en fris kan halen. Ik zat er totaal naast.

Er waren diverse food trucks aanwezig met ieder zijn eigen specialiteit. Om maar een paar voorbeelden te noemen wat er zoal was: sushi, crepes, burgers, stoofvlees, tapas en Thais. Die eerste en de laatste truck hadden direct mijn aandacht. Daar moest ik heen.

Het aanbod in drinken klopte totaal niet zoals ik had verwacht. Niks geen aanhangers met bier, wijn en fris. Er stonden gave tenten en trucks met hun eigen speciale drankjes. Zo kon je naar de gin & tonic-, cocktail, limonade, sapjes en koffiebar. Wellicht dat ik er een paar ben vergeten, maar dit laat al duidelijk zien dat er genoeg keuze was.

Collage Foodtruck

Sfeer

Okey, ik was in een food wahalla terecht gekomen, maar wat het nog leuker maakte was het muziek op het festival. Mensen stonden lekker te dansen of genoten van de muziek liggend op hun picknickkleed. Ook kon je je uitleven in de karaoke tent, maar dat onderdeel heb ik maar even overgeslagen.

Verder stond er een theatertent, maar helaas was er op het moment toen ik er was geen voorstelling.


Food-truck-festival-Rotterdam

Prijs

Het is een gratis evenement, je betaald dus geen entree. Wel betaal je voor de gerechten. Als je wat wilt drinken dan koop je eenmalig een glas voor €2,50 (wijnglas €3,50). Het glas wordt dan bij iedere bestelling weer omgespoeld. Na het festival mag je het glas meenemen.

Food-truck-festival-menukaart

TREK trekt door heel Nederland

Gelukkig trekt dit festival door heel Nederland. Hier een overzicht:

Maastricht Stadspark 19 t/m 22 mei
Enschede Volkspark 3 t/m 5 juni
Nijmegen Hunnerpark 10 t/m 12 juni
Eindhoven Karpendonkse Plas 17 t/m 19 juni
‘S Hertogenbosch Paleiskwartier 7 t/m 10 juli
Amsterdam Amstelpark 14 t/m 17 juli
Den Haag Westbroekpark 8 t/m 11 september

Het feit dat er meer is dan alleen eten en drinken maakt dit evenement super leuk, en is het zeker een aanrader om een keer te bezoeken.

Check voor meer informatie hier de website.