Misschien ben ik de enige, maar ik maak vrijwel nooit een fotoboek van mijn vakantiefoto’s. Teveel gedoe en geen tijd, was mijn excuus. Achteraf blijkt dat het reuze meevalt, en dat ik het stiekem wel leuk vind. Daarnaast staat het boek mooi op een bijzettafeltje en heb je jouw reisherinneringen gebundeld. Aan de slag dus… 

In samenwerking met de Fotofabriek mocht ik een fotoboek maken. Super tof! Echter, had ik gelijk wel wat punten waar ik nauwkeurig op zou letten. Niet voor niks maak ik nooit fotoboeken. Belangrijk voor mij is:

  • Kan ik snel een leuk fotoboek maken? 
  • Kan ik het precies zo vormgeven zoals ik het zelf wil?
  • Is de kwaliteit goed?

En ja hoor ik kan je vertellen dat de fotofabriek geslaagd is!

Het proces :)

Het programma waarin je het boek maakt werkt super easy. Natuurlijk is het begin even wennen, maar ik had het zo onder de knie. Iets wat ik erg belangrijk vind, want anders houdt de lol snel op voor mij.

Waar ik de vorige keer tegen aan liep (lees: ik heb één keer een fotoboek gemaakt bij een ander bedrijf) is dat ik het niet precies zo kon vormgeven zoals ik het zelf wou. Ik kon uren met één pagina bezig zijn, en dan nog was ik niet tevreden. Je bent afhankelijk van de opties van een programma en meer kan je niet doen.

Bij de fotofabriek kan je het boek indelen zoals je zelf wilt. Daarnaast zijn er ook nog prettige functies zoals het nabewerken van je foto’s. Witbalans, rode ogen wegwerken en ect. Met een paar klikken op de muisknop is het klaar. Dit scheelt enorm veel tijd, want anders moet je dit eerst in een ander programma doen, vervolgens opslaan en daarna weer uploaden.

Na een paar dagen kwam mijn eigen gemaakte fotoboek binnen. Met vol trots openende ik de verpakking. Het is precies geworden zoals ik het wou. Altijd leuk als je zelf iets hebt ontworpen op de computer en het daarna in je handen hebt. De hardcover en de bladzijdes zijn van goede kwaliteit. Daarnaast verbaast het me hoe scherp de foto’s zijn. Uiteraard ligt dit ook aan je camera, maar zelfs de selfies van mijn verouderde Iphone 4s (vijf jaar oud ding) zien er goed uit in het fotoboek.

Kortom ik ben mega tevreden over het resultaat!

De fotofabriek producten

Naast fotoboeken kan je nog meer maken bij de Fotofabriek. Zo kan je o.a. agenda’s, kalenders, kaarten en wanddecoraties maken met je favoriete foto’s.

Check voor meer info https://www.fotofabriek.nl of maak direct je fotoboek via https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/.