Griekenland is een ideale bestemming voor een vakantie. Het land heeft veel te bieden. Belangrijk voor mij is dat het land een bepaald karakter heeft. Griekenland heeft dit.

Het meest kenmerkend van Griekenland is de gastvrijheid.

In dit artikel vertel ik graag over wat Griekenland een fijn vakantieland maakt. In het kort vertel ik over de gastvrijheid, de historische hotspots van Rhodos en Kreta en het Griekse eten.

Kos strand

Kos strand

Kreta strand

Kreta strand

Rhodos strand

Rhodos strand

Het is een feestje om naar Griekenland te gaan. Je hebt keuzes uit zoveel eilanden. Ieder eiland heeft wel wat bijzonders. Maar overal merk je de gastvrijheid van de Grieken. Ze staan altijd open voor een praatje en helpen je graag als je vragen hebt. Dit merk je voornamelijk als je de toeristische plaatsen achter je laat en meer in binnenland intrekt.

Rhodos-stad

Rhodos-stad

Fietsen op Kos

Fietsen op Kos

Het mooie van Griekse eilanden is dat er op ieder eiland wel leuke activiteiten te doen zijn. Naast actief bezig zijn kan je ook heerlijk tot rust komen op de stranden. Vaak is het alleen wel even zoeken naar het perfecte strandje. Veel van de stranden zijn kiezelstranden.

Kalithea Springs Rhodos

Kalithea Springs Rhodos

Lindos op Rhodos

Lindos op Rhodos

De cultuursnuiver kan zijn geluk niet op in Griekenland. Bezoek op Rhodos het plaatsje Lindos met de tempel van Athena Lindia. Op Kreta is het interessant om Spinalonga of Knossós te bezoeken. En zo heeft ieder eilandje wel historische plekjes.

SL381926

Athena Lindia Lindos

Je kan ook de cultuur proeven! Hou je van gegrild vlees of vis? Dan ben je op het juiste adres in Griekenland. Naast grillgerechten maken de Grieken ook vaak stoofpotjes met tomaten, rijst of aardappelen.

Souvernirswinkel Lindos

Souvernirswinkel Lindos

Een paar tips voor Griekenland:

  • Huur een auto
  • Geen rijbewijs? Vraag een taxichauffeur je naar een leuke onbekende plek te brengen. Taxi’s zijn spotgoedkoop in Griekenland
  • Ga voor een typisch Grieks gerecht in een restaurant
  • Doe een boottocht
  • Huur een fiets op het eiland Kos
  • Bezoek het binnenland en/of kleinere dorpjes
  • Maak een praatje met de locals

Griekenland is een land waar ik mij altijd erg welkom voel. Een land dat voelt als thuis komen. De afwisseling van de diverse eilanden maakt het bezoek aan Griekenland zo leuk. Nieuwe plaatsen ontdekken met het vertrouwde gevoel van de gastvrije Grieken.

Uitzicht Lindos

Uitzicht Lindos