In augustus verraste ik mijn vriend met een citytrip voor zijn verjaardag. De bestemming was nog onbekend. Eenmaal in oktober ging ik het internet afstruinen voor de perfecte deal. Ik vond een goedkope citytrip naar Praag bij Peter Langhout reizen. Vorige week kwamen we weer thuis en we waren beiden zeer tevreden over deze geweldige goedkope citytrip! 

Praagse Burcht uitzicht

Uitzicht vanaf de Praagse Burcht

Prijs

Om maar direct met de prijs in huis te vallen. Per persoon koste deze vier-daagse citytrip €79,-. Hier komen dan nog €15,- reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds bij.

Ik boekte direct een stadswandeling voor €5,- per persoon erbij en een annuleringsverzekering  die voor ons tweeën €17,72 koste.

Totaal waren de kosten per persoon €101,60. Een goede deal toch?!

Inclusief

Wat zat er dan bij die prijs van €79,- inbegrepen? Nou, daar kan ik heel makkelijk in zijn. Het was een compleet pakket. Dit was inclusief vervoer (bus), logies (drie sterren hotel), ontbijt, het brengen en ophalen uit het centrum van Praag en een avond lichttour door de stad.

Het fijne van het reizen met Peter Langhout in Praag was dat alles super goed was geregeld. Ik hoefde zelf nergens over na te denken. De buschauffeur wist veel over de stad te vertellen en vertelde duidelijk waar we moesten zijn en om welke tijd als we weer met de bus terug wouden naar het hotel. Wou je op je zelf naar het centrum of terug naar het hotel. Dat was geen enkel probleem. De buschauffeur vertelde ons welke metro je dan moest hebben en hoe je moest lopen.

Optionele excursies

In de bus onderweg naar Praag vertelde de buschauffeur dat we nog excursies bij konden boeken. Zo kon je kiezen voor een rondvaart met lunch over de Moldau (ca. 2 uur) voor €22,-. En je had de keuze uit twee soorten stadswandelingen. Je kon naar de Praagse Burcht met Nederlandse gids voor €6,50 en/of de stadswandeling doen in het nieuwe en oude centrum voor €5,-.

Wij boekten de wandeling naar de Praagse Burcht erbij. Toch erg handig als een gids je alles over de gebouwen kan vertellen en je rondleid. De andere stadswandeling hadden we dus al van te voren bij de reservering geboekt.

De rondvaart leek ons erg leuk, maar gezien het weer niet erg spannend. Het was koud en een beetje mistig. Wij besloten deze tijd beter te besteden door te shoppen ;).

 

Praagse Burcht

Praagse Burcht

Hotel Globus

Het hotel was ons uitstekend bevallen! Het was een goed schoon hotel met een nette inrichting. Wat ik zelf erg mooi vond was dat we uitzicht hadden over de stad Praag. We verbleven in hotel Globus voor drie nachten.

Het hotel ligt buiten het centrum op een heuvel. Dichtbij het hotel zit een metro halte waardoor je zelf makkelijk naar het centrum kan komen. Verder zit het winkelcentrum Chodov ook dicht bij, dit is ongeveer 10 minuten lopen.

Het ontbijt was niet erg verrassend maar prima te doen. Alles wat je ongeveer van een ontbijt verwacht was er. Het enige nadeel toen dat wij er waren was dat het super druk was. Wij hebben twee dagen in de lounge moeten eten, omdat er gewoon geen plek verder was.

Instagram: @livelovetravel1

Instagram: @livelovetravel1

Restaurant Koliba

Er zat geen diner bij het reispakket. Gelukkig zat er naast het hotel een goed en leuk restaurant met Tsjechische specialiteiten. Het restaurant heet Koliba en bijna iedere avond wordt er live muziek gespeeld. De gastheer zorgt ervoor dat je niks te kort komt en ontvangt je zeer vriendelijk. Als je wijn besteld krijg je direct een karafje van een ¼ liter (yaaay!).

We aten twee avonden in restaurant Koliba waar we per avond ca. 800 Tsjechische kronen kwijt waren. Omgerekend is dit ca. €30,- voor twee personen. Best goedkoop voor twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, extra garnituur, twee biertjes en twee karaffen wijn.

Peter Langhout Reizen

Mij is deze 4-daagse citytrip met Peter Langhout Reizen erg goed bevallen. We hadden een leuke groep, vriendelijke buschauffeur met heel veel kennis over Praag, goed hotel en leuke excursies. Voor een goedkope citytrip Praag zit je goed bij deze reisorganisatie.

Praag was echt geweldig! Zeker voor deze prijs zou ik graag weer eens terug willen.

Graag wil ik bij dit artikel wel melden dat ik deze citytrip voor een weekend in maart in november 2014 heb geboekt. Het kan dus zijn dat de prijzen momenteel hoger liggen, omdat het toeristisch seizoen gaat beginnen.