Barcelona is hip, trendy en rijk aan historie. Barcelona is de perfecte combinatie voor de mensen die zowel graag shoppen, naar de hipste restaurants en clubs gaan en die van kunst, cultuur en historie houden. Barcelona heeft veel te bieden, voor iedereen.

Het is een feestje om door de straten van Barcelona te dwalen. Als je omhoog kijkt zie je hoe prachtig de gebouwen zijn. Kijk je door de etalages van de winkels zie je de fashion trends. Iedereen kan zich wel een beetje thuis voelen in de veelzijdige stad Barcelona.

Vervoer in Barcelona

Het makkelijkst kan je met de metro naar diverse plaatsen in de stad. Duur is een metro kaartje niet. Kies voor een meerdere ritten kaart. Dit is goedkoper als je één rit doet.
Verder is het leuk om met een plattegrond lekker door de straten te lopen. Stap bijvoorbeeld een metrohalte eerder uit en wandel het laatste stuk. Op deze manier zie je meer van de stad.
Hou je van fietsen? Je kan op diverse plekken een fiets huren met of zonder een gids.
Een andere mogelijkheid is om met de ‘Hop on hop off bus’ een tour te maken. Deze bus rijdt vrijwel langs alle bezienswaardigheden. Je kan zo vaak in- en uitstappen als je maar wilt. Voor mensen die slechter ter been zijn, is dit een prettige manier om Barcelona te verkennen.

Gastvrij Barcelona

De mensen in Barcelona zijn over het algemeen erg gastvrij. Je proeft in Barcelona echt de Spaanse gastvrijheid. Heb je een vraag dan zullen ze je helpen. Wees aardig voor de bewoners en de bewoners zullen aardig voor jou zijn.

Eten en drinken in Barcelona

Zoals bij de meeste grote steden, op de drukste plekken is eten en drinken vaak het duurst. Kies daarom ook in Barcelona voor een achteraf straatje als je wat wil eten of drinken. Dit is vaak nog veel leuker ook. Als het niet te druk is neemt de bediening meer tijd voor je en staan ze open voor een praatje. Wil je uit eten in één van de hippe restaurants? Zorg ervoor dat je dan reserveert. De Spaanse keukens gaan vaak laat open. De Spanjaarden eten over het algemeen later als de Nederlanders.

Barcelona bezienswaardigheden tips

  • Castell de Montjuïc
  • Parc Güell
  • La Rambla
  • Sagrada Família
  • Arc de Triomphe

En zo zijn er nog tal van andere leuke bezienswaardigheden. Maar dit zijn toch wel de mooiste en meeste populairste. Prima te doen als je een kort verblijf hebt in Barcelona.

castell de montjuïc

Castell de Montjuïc

Een veelzijdige stad

Barcelona, de stad die wordt gekenmerkt door de architectuur van Gaudí maar nog zoveel meer heeft te bieden. Laat je meenemen in deze veelzijdige stad.