Het is iedere keer weer een uitdaging om de perfecte accommodatie te vinden. Vaak ook een tijdrovende taak. Het moet aan bepaalde eisen voldoen en natuurlijk voor een leuk prijsje. Gelukkig is dit iets wat ik erg leuk vind om te doen. Het blijft alleen altijd nog spannend wanneer ik mijn hotelkamer in ga. ‘Is het wat ik ervan had verwacht?’ Gelukkig heb ik over het algemeen altijd het juiste geboekt. Zo ook voor Milaan. We verbleven in Hotel Amalfi net buiten het ‘drukke’ centrum. 

Hotel Almalfi receptie

De gastheer van Hotel Amalfi was zeer gastvrij. Hij legde tijdens de check-in alles uit. Van noodnummers tot aan hoe je naar het centrum kon komen. Erg prettig als er iemand zo voor je klaar staat in een vreemde stad. Na de check-in konden we met de lift naar onze kamer.

Inrichting

Eenmaal bij binnenkomst waren we gelijk blij. Een prima kamer met alles erop en eraan. En het belangrijkste, het was goed schoon.

De indeling was verassend, aangezien de badkamer niet links of rechts zat wat meestal bij hotels zo is. Natuurlijk kan dit per kamer verschillen. De badkamer was aan de kant van het buitenraam. Helaas zat er zelf geen raam in de badkamer, maar gelukkig wel een ventilator. De badkamer is aan de kleine kant, maar dit is niet enorm storend. Je moet alleen niet erg breed zijn, want dan is het niet fijn.

De kamer bestond uit een tweepersoonsbed met nachttafels, bureau, kleine formaat flatscreen, grote lange spiegel, kledingkast, relaxstoel en bagagetafel. Kortom alles wat je nodig hebt in een kamer. Mocht je tijdens de zomerse temperaturen naar Milaan gaan en niet tegen de warmte kunnen, dan heb je altijd nog een airco op de kamer. Daarnaast zijn de ramen voorzien van rolluiken waardoor je goed de warmte buiten kan houden.

Hotel Almalfi badkamer Hotel Almalfi kamer bed

Ontbijt

Bij het inchecken besloten we ook ontbijt bij te boeken voor twee ochtenden. Dit kost €5,- p.p.p.d. De gastheer gaf aan dat het een typisch Italiaans ontbijt is. Over het algemeen ontbijten de Italianen niet echt. Hooguit met een croissant en een kopje espresso. Gelukkig was ons ontbijt iets uitgebreider. We kregen bij de croissant nog beschuit en voor het beleg kon je kiezen uit jam of Nutella. Verder bestond het ontbijt uit een bakje yoghurt en een koek gevuld met chocola. Ik kan wel merken dat de Italianen zoetekauwers zijn. In plaats van een espresso konden we ook een gewoon kopje koffie krijgen (café international) en een glaasje vruchtensap.

Hotel Almalfi ontbijt kamer

Locatie

Hotel Amalfi ligt ongeveer 45 minuten lopen van de Duomo, dé bezienswaardigheid in hartje Milaan. Dit is prima te lopen, maar je kan er ook voor kiezen om de metro te pakken. Dichtstbijzijnde metrohaltes zijn Wagner en De Angeli.

In de omgeving van Hotel Amalfi heb je diverse restaurants en een supermarkt. Loop hiervoor richting metrohalte Wagner en je komt het vanzelf tegen.

Tip: ga eten bij restaurant Piccola Napoli op Via Washington, 52. Dit is uit het hotel links en dan rechts. Een klein stukje rechtdoor en dan zie je het restaurant aan de rechterzijde.

Overige info

We verbleven in Hotel Amalfi van 21 mei tot 24 mei voor €170,-.  We hadden het echt getroffen voor deze prijs, aangezien Milaan erg duur is.

Hotel Amalfi
Via Quarnero, 18, Milano, Italië
info@hotelamalfimilano.it