Een leuk hotel midden tussen de bergen van Sauerland bij Liesen-Hallenberg. Hier brachten wij onze mini-vakantie door om even lekker tot rust te komen. Het hotel was een prima keuze en is ons goed bevallen. Hier een recensie en mijn ervaring over Hotel Haus Am Steinschab.  

De gastvrouw van Hotel Haus Am Steinschab ontving ons vriendelijk in het Nederlands. ‘Oh u spreekt Nederlands?’ vroeg ik. Die vraag hoorde ze waarschijnlijk dagelijks, want er waren meer Nederlandse gasten. Het hotel wordt gerund door een Nederlands stel.

Hotelhausamsteinschab1

Receptie

Receptie

Locatie

Bij aankomst viel het direct op, hier kom je voor je rust. Je zit niet in een stad of dorp. Alleen de auto’s die langs Hotel Haus Am Steinschab zorgen voor geluid. Voor de rest is er complete stilte.

Hotelhausamsteinschab4

Hotel Haus Am Steinschab ligt tussen de dorpen Liesen en Hallenberg. Winterberg ligt op ca. 10 km afstand en is makkelijk met de auto te bereiken.

Omgeving

De omgeving van Hotel Haus Am Steinschab is zoals ik al eerder vertelde erg rustig. Het ligt dichtbij het dorpje Liesen. Liesen is een rustig dorp wat niet op toeristen is gericht. Er is een hotel met restaurant aanwezig, maar in de periode dat wij er waren (begin februari) was dat hotel in de middag dicht. Je kon dus niet even een drankje doen in Liesen.

Ca. 2,5 km verderop ligt het dorp Hallenberg. Hier valt iets meer te beleven. Zo zijn er een paar hotels, restaurants en winkels. Wat handig is in Hallenberg is dat je er kan pinnen, boodschappen kan doen bij de Aldi en een toeristisch infomatie punt hebt.

Ben je opzoek naar wat meer drukte, dan moet je richting Züschen of Winterberg rijden.

Inrichting

Onze kamer was klein maar fijn. De inrichting was iets anders dan ik gewend ben. Zo was de ingang van de badkamer om een hoekje. Niet rechtstreeks rechts of links als je binnenkomt. Verder hing de kapstok op een vreemde plek en ontbrak er een stopcontact in de badkamer en bij de grote spiegel. Voor de rest zag alles er goed uit en het was schoon.

Hotelhausamsteinschab7

Het avondeten was beneden in het restaurant bij het café. Het café bestond uit een een klein barretje en een paar hoge tafels met krukken, erg leuk als je met een groepje voor het eten wat wil drinken. Het restaurant zelf was modern ingericht. Het enige wat ontbrak was een muziekje op de achtergrond.

Het ontbijt was op dezelfde verdieping als de receptie. Het heeft een traditionele standaard inrichting, maar je kan ondertussen wel genieten van het uitzicht door de ramen.

 

Lounge

Lounge

Er is ook een lounge aanwezig die je direct ziet bij binnenkomst. Op het moment dat wij er waren was er wat problemen met de WIFI. Ik zat regelmatig in de lounge ruimte waar ik wel een goede verbinding had.

Halfpension

We verbleven op basis van half-pension. Het ontbijt bestond uit een buffet en het ontbrak aan niks. Verse broodjes, zacht en hard, gekookte eieren, diverse soorten beleg en cornflakes. Prima dus.

Het avondeten was een drie gangen-diner. Bij het inchecken vroeg de gastvrouw of we nog allergieën hadden of iets absoluut niet lusten. Fijn dat daar even naar gevraagd werd, want wij lusten absoluut geen vis. Wij verbleven er twee nachten en kregen twee keer een drie-gangen menu. Op de dagen dat wij er waren kregen we:

Dag 1:

Lichte tomatensoep

Zuurkool met aardappelpuree en braadworst

Chocolademousse met slagroom

Dag 2:

Champignonsoep

Schnitzel met een pittige saus, worteltjes en dopertjes en gebakken aardappels

Vanillemousse/vla met slagroom

Een prima maaltijd die goed vulde. Persoonlijk vond ik alleen dat er wel wat meer smaak aan de soepen konden worden toegevoegd, maar gelukkig stond er een peper en zoutvaatje op tafel.

Algemene indruk

Mijn algemene indruk van Hotel Haus Am Steinschab is goed. Je komt hier voor je rust en je kan makkelijk met de auto de drukte op te zoeken. Het is een ideaal hotel om te verblijven als je gaat skiën in Winterberg of andere activiteiten in de omgeving wilt gaan doen. Voor de wandelaars is het een perfecte plek, zo loopt er vlak achter het hotel een wandelroute.Hotelhausamsteinschab

 

De gastvrouw is erg vriendelijk en helpt je met alle vragen. Het eten is goed, er is gratis WIFI en de kamers zijn schoon. Een prima hotel voor een zeer goede prijs.

Hotelhausamsteinschab3