Lekker een week of langer feesten op een zonnige locatie, waar alles mag en kan. Je gaat op vakantie zonder ouders en dat moet natuurlijk goed gevierd worden. Je laat je compleet gaan en feest tot in de vroege uurtjes. Uit-kateren doe je op het strand. De volgende avond doe je precies hetzelfde. Misschien nog een catamaran excursie tussendoor, maar dat is ook het enige. Dit is nou een jongerenvakantie. Maar wat zijn nu de leuke bestemmingen? Is alles hetzelfde of zijn er verschillen?

 

Een heerlijk moment is als je voor het eerst zonder je ouders op vakantie gaat. Gezellig met een groep vrienden richting een zonnig party bestemming. De bekende bestemmingen zijn Lloret de Mar, Salou, Ibiza, Rimini, Albufeira, Chersonissos en Sunny Beach. Als je goed wilt feesten dan zijn dit toch wel de populairste locaties.

 

Voor de meeste jongeren is het belangrijk dat je kan feesten en naar het strand kan gaan. De rest maakt vaak niks uit. Deze bestemmingen bieden het allemaal, maar toch is er een verschil. Verschil in doelgroep en prijzen. Hier een beschrijving van een paar feest-bestemmingen.

Lloret de Mar en Salou (Spanje)

In de jaren ’90 was Salou erg populair, later volgde Lloret de Mar. Beide bestemmingen zijn erg populair bij jongeren van een leeftijd rond de 17 jaar.

Het voordeel van deze bestemmingen is dat je er met de bus heen kan gaan. Dit scheelt enorm in je reiskosten. Daarnaast spelen beide locaties ook in op jongeren met een minder groot budget. Er zijn veel accommodaties die super goedkoop zijn. Dit betekend wel dat je er niet te veel van moet verwachten. Zo zijn er vaak maar weinig tot geen faciliteiten bij.

Ibiza (Spanje)

Ibiza is zeer geliefd onder de party animals. Je kan in de discotheken tot de vroege uurtjes dansen op de muziek van wereld beroemde dj’s die daar draaien.

 

Ibiza is prijzig als je uit wilt gaan. Voor de beroemde discotheek Pacha betaal je al ca. €80 voor de entree. Voor een biertje betaal je ca. €15. Je bent dus bij binnenkomst al bijna €100 kwijt.

De hoge prijzen voor het uitgaan zorgen ervoor dat niet iedereen komt feesten op Ibiza. Ibiza is meer weggelegd voor de welgestelde. Jongeren van 17 jaar zal je niet veel tegenkomen. Denk meer aan een leeftijd van 30+.

Chersonissos (Griekenland)

Chersonissos was al een geweldige party locatie, maar sinds het populaire televisie programma Oh Oh Cherso is er wel wat veranderd.

Zo is naast Lloret de Mar en Salou, Chersonissos een prima bestemming voor jongeren rond de 17 jaar. Voor Oh Oh Cherso lag de leeftijd meer rond de 20+.

Chersonissos is alleen te bereiken per vliegtuig en daarom iets prijziger als feest-locaties in Spanje.

Sunny Beach (Bulgarije)

Sunny Beach is de afgelopen jaren meer in opkomst gekomen. Het is een gave plek waar je enorm veel keus hebt in bars en discotheken.

 

De leeftijd in het uitgaan ligt in Sunny Beach rond de 20+, maar je komt er ook veel dertigers tegen.

Sunny Beach heeft veel variatie in accommodaties. Je ziet veel luxe hotels, maar hier betaal je niet gigantisch voor. De prijs en kwaliteit sluiten goed op elkaar aan. Bulgarije is verder erg goedkoop. Voor een paar euro kan je met de taxi en ook een biertje is niet duur.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over één van deze locaties? Kijk dan eens op de website van diverse jongerenreizen. Hier kan je meer informatie krijgen over de locatie en de kosten.

Kijk eens op:

Jongerenreizen logos