Volgende week is het alweer zover, kerst 2014. Voor veel mensen slaat dan ook dit weekend de kerststress toe. ‘Wat zal ik als kerstcadeau geven?’ Hier volgen een paar kerstcadeau tips voor mensen die van reizen houden.

1. Leesboek ‘Bloedsuiker, het zoete leven van een jonge arts in Spanje

Hier kan je een review teruglezen over het boek Bloedsuiker. Het gaat over een jonge arts die spontaan besluit om naar Valencia te gaan. Hier maakt ze natuurlijk het één en ander mee. Wat zo leuk is aan het boek is dat je meer inzicht krijgt over de cultuurgewoontes van de Spanjaarden.

Bloedsuiker, het zoete leven van een jonge arts in Spanje kost €14,90

bloedsuikerboek2

2. Food pakket

Iemand die van reizen houd, houd ook vaak van de internationale keuken. Stel een leuk pakketje samen met allemaal producten uit bijvoorbeeld de Toko of een andere internationale supermarkt.

Ga bijvoorbeeld voor een Frans eet pakketje. Hier kan je lekkere kaasjes, worstjes, een (afbak)stokbroodje, kaas snijplankje, knoflook en provinciaal kruiden indoen.

3. Airpart muurdecoratie

cadeau 3

Is het een persoon die graag reisitems in zijn interieur verwerkt? Dan is de muurdecoratie van Airpart een heel gaaf cadeau. Het leuke van een Airpart bord is dat je het ook nog kan personaliseren.

Je hebt al een Airpart bord vanaf €39,95

4. Reisgids 

Weet je de volgende reisbestemming van de persoon die jij een cadeau wilt geven? Koop dan een reisgids van die bestemming. Zo gaat kan de persoon zich goed inlezen en voorbereiden op de reis. Koop bijvoorbeeld een reisgids van 100%.

5. Plan to happiness sieraad

Zet de persoon zich graag in voor ontwikkelingslanden? Dan zit die persoon waarschijnlijk niet op een luxe cadeau te wachten, maar juist op iets waarmee die iemand kan helpen.

Via Plan Nederland kan je een sieraad uit Nepal kopen. De vrouwen krijgen hier een eerlijk inkomen voor. Plan Nederland:

Met dit cadeau maak je niet alleen jezelf, maar ook een dame in Nepal blij! Want wanneer jij een armband bestelt, help je elf Nepalese vrouwen aan een inkomen.

Zie hier de website waar je een sieraad kan bestellen.

cadeau 5

6. Cadeaukaart 

Niet het meest creatieve cadeau, maar vaak wel een erg gewaardeerd cadeau. Bij Primera kan je kiezen uit diverse cadeaukaarten. Zo kan je een weekendje, een wijnproeverij of een etentje geven. Maar misschien staat de persoon waar je wat voor koopt op het punt om een reis te maken, en heeft hij of zij nog andere spullen op de wishlist staan. Misschien een bepaalde reisgids, of kleding. Dan kan je bijvoorbeeld een V&D cadeaukaart kopen. Luistert de persoon veel naar muziek tijdens zijn reis? Koop dan een Spotify cadeaukaart.

weekendjewegkaart

Je kan alle kanten op bij Primera.