Het moment dat ik voor het eerst een stap zette op Griekse bodem was ik verkocht. De warmte kwam me tegemoet, ik zag een strak blauwe lucht en een heldere zee. Drie ingrediënten die de basis vormen voor een geweldige vakantie. Maar Griekenland heeft nog zoveel meer te bieden dan dat.

Griekse sfeer en geen massa-toerisme

Mijn liefde voor Griekenland heb ik voornamelijk gekregen denk ik door de sfeer die er heerst. Over het algemeen is iedereen aardig en vrolijk. Dit werkt aanstekelijk. Daarnaast zie ik geen massa-toerisme. Opvallend vind ik, want ik ben altijd in de schoolvakanties naar Griekenland geweest.
Er hangt een bepaalde rust, ook al slenter je langs een toeristisch boulevardje. Natuurlijk zijn er plekken op de Griekse eilanden waar het barst van de toeristen, maar over het algemeen valt het best wel mee. Er zijn zoveel plekken op de eilanden die de toeristen nog niet hebben ontdekt.

Ik heb van de Griekse eilanden drie mogen bezoeken. Kos, Kreta en Rhodos. Kreta ben ik meerdere malen geweest. Ieder eiland heeft zo zijn eigen charme, maar die heerlijke Griekse sfeer is voelbaar op ieder eiland.

Cultuur

Als cultuur liefhebber kan je je geluk niet op in Griekenland. Er zijn prachtige ruïnes en oude steden te bezoeken. Een paar van mijn favorieten zijn de tempel bij Lindos (Rhodos), Rhodos-stad en Spinalonga op Kreta.

Eten

Waarom ik ook altijd weer graag naar Griekenland ga is om het eten. Het heerlijke gegrilde vlees, de tzatzikisaus, stoofpotjes en de salades behoren tot mijn favorieten. Je kan goed eten in Griekenland voor weinig geld, en dat is voor mij een hele grote pluspunt. Bij de toeristische plekken barst het van de restaurants. Dit maakt het soms lastig om te kiezen. De keuken van het restaurant kan soms ook flink tegenvallen. Wat ik heb geleerd de afgelopen jaren is dat je moet gaan eten waar de Grieken zelf ook heen gaan om te eten, dan zit je zeker weten goed.

Landschap

Ik kijk me ogen uit als we van de airport naar onze accommodatie rijden. Van wat ik tot nu toe heb gezien van Griekenland is dat het een ruig bergachtig landschap heeft. Ja, en als er eenmaal bergen zijn ben ik verkocht. Mijn ultieme geniet moment is wanneer ik in de zee lig en om me heen kijk en niks anders zie dan die prachtige bergen en heuvels.

Het landschap zorgt er helaas wel voor dat je soms lang aan het rijden bent om naar de plaats van bestemming te komen. De wegen zijn niet altijd fantastisch en je slingert heen en weer door en over de bergen. Je moet dus geen last hebben van autoziekte. Gelukkig heb ik hier geen last van en vind ik die slingerwegen alleen maar leuk.

Lindos

Lindos

Lindos

Lindos

Kritsa

Kritsa

Grieks eten

Rhodos-stad

Rhodos-stad

Griekenland voelt voor mij als thuiskomen. I Love It ♥

Behoort Griekenland ook tot jouw favoriete vakantieland? Of wil je er altijd nog eens heen? Ik ben benieuwd:)