Vorige week was het dan eindelijk zover, een avondje uit eten in het Middeleeuws Restaurant Bertram in Bredevoort. Bredevoort is een klein dorpje in de Achterhoek met een middeleeuwse geschiedenis. Dit is te herkennen aan de woningen en de kleine straatjes. Bredevoort staat ook wel bekend als boekenstad. Op ’t Zand 1 bevindt het Middeleeuws Restaurant Bertram. 

5

Al eerder had hier genoten van een heerlijke lunch op het terras, dus ik wist dat het avondeten top zou zijn. En dat was het zeker!

2Beleving in een restaurant is een belangrijk onderdeel van als je een concept kiest. Bertram heeft dit heel goed gedaan. Hun hebben echt aandacht besteed om van een bezoek aan Bertram een totale belevenis te maken.

 

6De inrichting van het restaurant is erg bijzonder. Je bevindt je in een soort van grot met allemaal leuke hoekjes. Het lijkt alsof je terug in de tijd gaat, naar de middeleeuwen. Aan alles is gedacht. Je krijgt je drinken niet in glazen. De deuren bij de toiletten zijn grootte houten deuren met een ouderwetse vergrendeling. En wat ik zelf erg grappig vond, boven de toiletdeuren staat ‘Vrouwenvolk’ en ‘Mannenvolk’.

 

Vaak ziet er een tafel in een ‘gewoon’ restaurant standaard uit. Peper, zout, bloemetje, servetten, je kent het wel. In Bertram zijn de servetten theedoeken. De peper en zout zitten niet in de standaard vaatjes maar in een soort kleine kruikjes. En het servies bestaat uit aardewerk.

1Aan alles is gedacht, en daarom is dit restaurant zo bijzonder. Tot in de details is het thema uitgewerkt. Super leuk! Maar nu het eten…

Mijn complimenten aan de keuken! Zoals ik al eerder zei was de lunch al helemaal top, dus waren de verwachtingen van het hoofdgerecht hoog. Dit is goed uitgepakt. Het was om je vingers bij af te likken (ik had de spare-ribs).

 

4Het garnituur was zeer uitgebreid, twee verschillende warme groentes, friet (super lekkere) en gebakken aardappels, salade en nog twee sauzen voor bij de spare-ribs maakte alles compleet.

 

3En ik als echte foodlover denk nog iedere dag aan die warme speculaassaus die over het huisgemaakte appeltaartje was geschonken. Wat heb ik genoten!

 

7Ben je een keer in de Achterhoek? Dan in is Bertram zeker een aanrader! Al is het alleen maar voor een kopje koffie op het terras. Het is genieten en nog best wel betaalbaar ook!

Klik hier voor meer informatie.

Contact

Restaurant Bertram
’t Zand 1
7126 BE Bredevoort
T. 0543-451112

Excuses trouwens voor de foto’s. Deze zijn gemaakt met mijn Iphone.