Naast travel- en beautyblogs lees ik ook graag foodblogs. Hier kan ik veel inspiratie uithalen of gewoon bij wegdromen. Vandaag deel ik een paar van mijn favoriete foodblogs.  

Oh My Foodness

ohmyfoodness

Eat well travel often, dat is de slogan van Oh My Foodness en dat spreekt mij natuurlijk direct aan! Ik hou enorm van de combinatie van reis- en foodblogs.

Sabine blogt fulltime over de reizen die ze maakt, leuke hotspots en de heerlijkste recepten. Haar recepten zijn totaal niet moeilijk en je hebt direct zin om in de keuken aan de slag te gaan.

South & Pepper

South&pepper

 

Een tijdje geleden ontmoete ik Sarah op een bloggersmeeting. Ze vertelde dat ze half Vlaams en half Italiaans was en een foodblog had. Eenmaal thuis ging ik een kijkje nemen op haar blog. Ik was enorm verrast. Wat een leuke foodblog is dit! Wat me opviel was de strakke lay-out en de mooie foto’s van gerechten.

Sarah plaatst veel recepten uit de Italiaanse en Belgische keuken. Daarnaast plaatst ze allerlei foodnieuwtjes en kookboekrecenties. Een gevarieerde blog met dagelijks een nieuwe blogpost.

Chickslovefood

chickslovefood

Chickslovefood, wie kent deze foodblog niet?! Ondertussen komt bijna het tweede kookboek van deze twee dames alweer uit.

Wat ik zo leuk vind aan de blog Chickslovefood zijn de simpele maar toch ook lekkere gerechten. Met een paar ingrediënten zet je al een lekker gerecht op tafel. Daarnaast zijn de gerechten ook vaak healthyproof. Yaaay!

Food Travel Photography

foodtravelphotography

Een combinatie van eten, reizen en prachtige foto’s om bij weg te dromen. Dit vind je allemaal op de blog van Bianca, Food Travel Photography. Ik kan zo genieten van de foto’s en de variatie aan onderwerpen op haar blog. Als ik de blog bezoek krijg ik automatisch zin in een goed glas wijn en lekkere hapjes.

Uit Pauline’s Keuken

UitPauline'sKeuken

Uit Pauline’s Keuken mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Vorig jaar kocht ik de Voedselzandloper waarvan Pauliene de auteur is. Ik was direct fan! Met de hulp van Pauline is het absoluut niet moeilijk om gezonde en lekkere gerechten te maken.

Op de blog van Pauline vind je super veel recepten. Zie het als een digitale kookboek. Vaak zijn de gerechten ook gezond. Ideaal als je een paar kilo’s af wil vallen. Een paar weken geleden bracht Pauline haar tweede boek uit, Live Love Eat. Een boek die ik snel ga aanschaffen.

Ikbenirisniet & De Groene Meisjes

groenemeisjesenikbenirisniet

Verder vind ik de blogs Ikbenirisniet en De Groene Meisjes erg leuk om inspiratie op te doen. Deze bloggers zijn niet zozeer foodbloggers, maar ik wou ze toch graag even vermelden, omdat ze vaak leuke vegetarische en veganistische recepten plaatsen. Vergeet trouwens niet de vissen te voeren bij Ikbenirisniet!


Hebben jullie nog een leuke foodblog tip die ontbreekt in dit lijstje? Laat het dan achter bij de reacties.