Rotterdam heeft me erg positief verbaasd. Wat een leuke stad is dat! Er is genoeg te doen en te zien. 

Tijdens mijn weekend Rotterdam heb ik de stad verkend en op basis daarvan heb ik een top 5 must do’s Rotterdam samengesteld. Dit zijn naar mijn mening toch wel de leukste plekjes om als toerist even een kijkje te nemen.

1. Markthal

Markthal

 

De Markthal is een ontzettende populaire hotspot van Rotterdam. Het is een overdekte foodhal waar winkelen een belevenis is. Hou je niet van winkelen dan is het nog steeds een must om naar de Markthal te gaan, want het gebouw zelf is een bezienswaardigheid.

Winkelen onder het grootste kunstwerk van Nederland.

Het gebouw bestaat uit een veertig meter hoge boog van natuursteen met ramen. De ramen zijn bevestigd aan elkaar door stalen kabels. Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV heeft de Markthal ontwikkeld en gemaakt tot een kunstwerk waarin kan worden gewikkeld, maar waar ook appartementen inzitten.

2. Koopgoot

De Koopgoot is een straat waar goed geshopt kan worden. Dit is dus de plek waar je moet zijn als je van shoppen houdt. Het fijne aan de koopgoot is dat het deels overdekt is, lekker handig dus als het regent.

Wat de koopgoot zo bijzonder maakt is dat het inderdaad als goot door het centrum van Rotterdam loopt.

3. Erasmusbrug

Rotterdam staat o.a. bekend om de Erasmusbrug. De Erasmusbrug loopt over de rivier de Nieuwe Maas. De brug verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum. Vooral in de avond is het leuk om de brug te bezichtigen. De brug heeft iets weg van een zwaan, vandaar ook de bijnaam ‘De Zwaan’.

4. Euromast

De Euromast is naast de Erasmusbrug ook een bekende bezienswaardigheid. Helaas ben ik zelf nog niet in de Euromast geweest, maar dit staat op de planning bij een vervolg bezoek.

De Euromast is met zijn 185 met hoogte de grootste toren van Nederland. Een bijzonder uitzicht heb je hier en je moet dus geen last hebben van hoogtevrees. De toren is open voor publiek en er zit een restaurant in. Misschien een idee voor een romantisch diner?

5. Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven is voor mij persoonlijk het mooiste plekje van Rotterdam. Een stad waar bijna alles nieuw en trendy is, en dan plotseling een stukje historisch Rotterdam. Erg bijzonder en mooi. Wat mij betreft mag je dus deze plek zeker niet overslaan als je Rotterdam bezoekt.

Vlakbij halte Delfshaven

Vlakbij halte Delfshaven

Dit waren dan de 5 must do’s van Rotterdam, of eerder gezegd de must sees die je moet bezoeken als je in Rotterdam bent. Deze must do’s zijn allemaal handig te bereiken per metro of tram. Je kan dit allemaal doen in één dag. Veel plezier:)