Een tijdje geleden verbleef ik in een B&B in Utrecht. Dit was mijn eerste ervaring met een Bed & Breakfast. Een ervaring die goed was bevallen. 

Ik was opzoek naar een goedkope accommodatie in Utrecht om één nacht te overnachten. De reden voor deze overnachting was omdat we vroeg met de bus vanuit Utrecht naar Praag vertrokken. De eisen die ik stelde waren schoon, goedkoop en een centrale ligging. Ik kwam uit bij Nando’s B&B Utrecht.

Nando’s B&B Utrecht

Nando’s B&B scoorde een 7,8 bij Booking.com en ligt in het centrum van Utrecht. Vanuit de B&B loop je een bruggetje over, dan ga je links en volg je de gracht. Na ca. 10 minuten lopen kom je uit bij de bushalte Neude en zo ook het (winkel)centrum van Utrecht. Een ideale locatie dus.

Uitzicht vanuit de kamer

Uitzicht vanuit de kamer

De kamer was erg ruim, met een gezellige inrichting. Er stond een bank, salontafel, tweepersoonsbed en een eettafel voor vier personen. In de ruimte was een kleine wastafel aanwezig met een spiegel. Verder staat er een dressoir met daarop een waterkoker, schaaltje met theezakjes en een magnetron.

B&B3

In de kamer waar ik verbleef keek ik uit op de gracht aan de voorkant. Ondanks dat ik aan de voorkant zat, had ik weinig last van geluiden van de straat. Het is er vrij rustig.

B&B1

De keuken, toilet en douche deel je met andere gasten. Er is nog één andere twee persoonsmaker. In de keuken staat er servies en zijn er pannen die je gewoon kan gebruiken. Erg handig als je langer verblijft en zelf wil gaan koken. Natuurlijk zit er ook een koelkast bij.

Voor het ontbijt werd bij Booking.com €20,- gevraagd. Wil je hierop besparen kan je makkelijk een straat verderop bij de Albert Heijn je eigen ontbijt halen.

Mijn ervaring

Het was een fijn verblijf, maar ik liep toch tegen een paar dingen aan. Ik kan erg kritisch zijn als het gaat om een verblijf ergens en let op de kleinste dingen. Dat krijg je ook wel een beetje als je uit de hotel- en toerismebranche komt.

B&B4

Hierbij geef ik een paar punten die ik goed en matig vond.

Matig:
– Entree vanaf buiten geeft een slechte indruk (slecht onderhouden)
– Een grote kier in de wc deur
– Prullenbak vergeten te legen
– Tandpastaspetters op de spiegel
– Badstoffen hoeslakens die verouderd leken
– Zachte matrassen (voor mij te zacht)

B&B2

Goed:
– Locatie
– Vriendelijke gastheer
– Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
– Ruime kamers
– Fijn en mooi ingericht

Zoals ik al zonet zei, het was een fijn verblijf en al helemaal voor de prijs die ik ervoor betaalde, namelijk €50,-. Ik ben erg blij dat mijn eerste bed and breakfast ervaring goed is bevallen. Het voelde in Nando’s B&B Utrecht erg huiselijk aan. Een sfeer die ik persoonlijk erg prettig vind.