Het werd weer eens tijd om op ontdekking te gaan in mijn ‘eigen’ provincie Friesland. Afgelopen zondag was het heerlijk weer en we besloten om naar het Nationaal Park De Alde Feanen te gaan. Een prachtig gebied tussen Drachten en Leeuwarden. De Alde Feanen is een laagveenmoeras met een zeer afwisselend landschap. 

Met dank aan Marcella van de blog Marcella Molenaar, kwam ik op het idee om naar dit park te gaan. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van dit park gehoord. Schandalig eigenlijk. Ik woon al 28 jaar in deze provincie. Tijd dus dat ik zelf de Alde Feanen ging ontdekken.

In deze blog meer foto’s dan tekst, omdat ik vind dat de foto’s genoeg zeggen over hoe mooi het er is.

Pony-Alde-Feanen Natuurreservaat-Alde-Feanen Alde-feanen-uitzicht Alde-feanen-landschap Alde-feanen-it-fryske-gea Alde-feanen-geitjes Alde-feanen-geiten Alde-feanen-ganzen Alde-Feanen-Earnewald

TIPS

→ Parkeer je auto in het gezellige dorpje Earnewâld.

→ Hier zit ook het toeristenbureau waar je terecht kan met al je vragen.

→ Met het pondje kan je naar de overkant waar je uitkomt bij het Bezoekerscentrum. Leer hier over de ontstaansgeschiedenis en de flora en fauna van het gebied. Ook kan je hier vaar- wandel- fiets- kanoroutes verkrijgen.

Toeristenbureau-Earnewald Restaurant-Bezoekerscentrum Pondje-Alde-Feanen Earnewald Earnewald-centrum Bezoekerscentrum-Alde-Feanen

Ik hou enorm van dit soort parken. Je waant je ineens in een compleet andere omgeving dan je gewend bent. Daarnaast vond ik Earnewâld een super gezellig dorpje, vol met vakantiegangers. Als je in de buurt bent van Drachten, Heerenveen of Leeuwarden is het zeker een bezoekje waard. Geniet van de gezelligheid in het dorp Earnewâld of zoek de rust op in het Nationaal Park De Alde Feanen.

Wat is jou favoriete Nationaal Park in Nederland?