Twee weken geleden kwam Anna Nooshin -bekend van NSMBL- met haar eerste boek uit genaamd On Top. Een heerlijke titel die mij erg nieuwsgierig maakte. Van een meisje die werd gepest naar meest succesvolste blogger. 

Inhoud boek On Top

De ondertitel van ‘On Top’ is ‘Jouw handboek voor online succes’. Op de achterkant van het boek staat dat het een must have inspiratiegids is voor vrouwen die weleens gedacht hebben ‘is dit alles?’

Anna Nooshin richtte in 2011 één van de meest succesvolle online magazines van Nederland op en is een begrip in modeland. In het boek deelt ze haar succesverhaal met heel veel tips. Verder deelt ze haar persoonlijke (levens)verhaal waardoor het ook op een biografie boek lijkt.

Anna beschrijft hoe het was om op te groeien in asielzoekerscentra. Hoe ze gepest werd, wat voor bijbaantjes ze deed en hoe ze uiteindelijk blogger is geworden. Maar ook onderwerpen als daten en Instagram komen aan bod.

Drie redenen waarom je dit boek moet lezen

DSC_0087

Allereerst, het boek leest super makkelijk weg. Anna schrijft op een manier een hele luchtige manier en met heel veel humor. Ik heb niet vaak dat ik een lach op mijn gezicht krijg van het lezen van een boek, maar bij dit boek kwam het regelmatig voor. Zo komt er regelmatig het woord ‘diaree ‘in voor. Ik raakte tijdens het lezen de tel kwijt, maar het viel zeker op dat dit woord vaak werkt gebruikt. Vaak in de trend van ‘daar krijg je acute diaree van’. Oh wat heb ik gelachen om dit soort stukjes.

Ten tweede, eerlijkheid en openheid. Anna neemt geen blad voor haar mond. Daarnaast deelt ze heel veel foto’s, ook foto’s die je liever niet deelt zoals foute selfies.

Ten derde, super veel afwisseling. Het gaat over hoe Anna is opgegroeid, het ontstaan van NSMBL, fashionshoots, beautytips, instagramtips, sollicitatietips, haar wereldreis en ga zo maar door. Op deze manier kom ik weer bij punt één, het leest makkelijk weg.


Wat mij enorm aansprak in dit boek is hoe iemand die in een asielzoekerscentrum is opgegroeid haar dromen altijd heeft nagejacht met uiteindelijk groot succes. Het motiveert mij dan ook weer om mijn dromen na te jagen, net zoals Anna deed/doet. Ook al weet je dat je niet eeuwig moet blijven dromen, maar het ook echt moet doen, Anna geeft je nog een extra zetje in je rug.

DSC_0090

Persoonlijk vind ik ‘On Top’ meer een biografie boek dan ‘een handboek voor online succes’. Er komen regelmatig tips in voor maar de nadruk ligt toch meer op het leven van Anna Nooshin. Als je opzoek bent naar een mooi succesverhaal, dan is ‘On Top’ van Anna Nooshin zeker een aanrader.

On Top van Anna Nooshin is o.a. te koop bij Bol.com voor €20,-.