Het hoogseizoen zit erop, de afbouw is begonnen.

Het hoogseizoen verliep helemaal prima. Dagelijks hadden we gasten die arriveerden of vertrokken. Dat is het voordeel van Vacansoleil, je kan zelf je aankomst- en vertrekdag bepalen. Dit betekende voor ons als werknemers dat bijna iedere dag hetzelfde eruit zag. Dit hield onder andere in, iedere dag de accommodaties schoonmaken.

Het schoonmaken van de accommodaties vond ik gedurende het hoogseizoen toch echt wel vervelend worden. Weer een badkamer schoonmaken, weer een bank uitzuigen. Nee, ik weet niet zeker of ik dit werk weer snel ga doen. Nou hebben wij hier op de camping wel meer werk dan op de andere (Vacansoleil) campings. Een aantal mobile homes zijn wat verouderd en daarom kost het ons meer tijd om ze weer ‘schoon’ te krijgen. Daarnaast geef ik de voorkeur aan een camping die alleen tenten verhuurd, dit scheelt heel veel schoonmaak werk, en ik vind over het algemeen de tentgasten leuker.

IMG_1580

Blog

Receptie draaien

 

Vorige week zijn we begonnen met de afbouw van wat tenten. Dit houd in dat alle tuinmeubels worden uitgesopt, de keukeninventaris wordt ingepakt en de partytenten worden opgeruimd. Dit hebben we tot nu toe bij een paar tenten gedaan, per week sluiten er namelijk een aantal. Eind september verwachten we nog een groep, maar verder worden de tenten bijna niet meer verhuurd.

IMG_1621De afbouw bevalt me goed. Alleen wat een spinnen!!! En dan geen gewone spinnen maar kruisspinnen, nog erger! Echt continu zitten ze overal, in de gordijnen, in alle hoeken, en vaak bij de deur als je naar binnen wil. Om terug te komen op mijn vorige Op De Camping blogs. Nee, ik ben niet van mijn insectenangst af. Dat is overduidelijk deze week wel bevestigd met mijn ge-ieuw, en schrikreacties. Gewapend met een lange bezem betreed ik de tent. Jammer, maar ik ben bang dat deze angst maar moet accepteren.

IMG_1618Wat ik nog niet had verteld sinds de laatste blog is dat ik weer in de caravan zit. Alweer zo’n zes weken. Nu heb ik er ook de voortent aan vast. Echt ideaal. Ik heb zo veel meer privacy en wat meer opbergruimte. Alleen automatisch zit ik toch veel in de caravan, hier kan ik lekker op de bank aan een hoge tafel eten en lekker liggend films kijken. We hebben ook al een paar extreem koude nachten gehad, dus dan is sowieso de caravan veel comfortabeler.

Er is een mogelijkheid om de laatste weken van mijn werk in een mobile home door te brengen (omdat die niet meer wordt verhuurd), alleen ik heb besloten om toch nog even lekker in de caravan te blijven. Ik verwacht dat ik de komende jaren niet meer snel in een caravan zal wonen, dus ga er nu nog even van genieten. Alhoewel ik wel weer erg naar wat luxe verlang. Iedere keer als ik thuis kom is het al super genieten dat er warm water uit een kraan komt, of dat je niet eerst een stuk hoeft te fietsen als je naar het toilet wil. Erg grappig om te merken hoe luxe we het in een huis wel niet hebben.

Nog drie weken en dan zit het erop. Vijf maanden werken als campingbeheerder. Ik heb er van genoten, maar ik hoop snel wat anders te vinden. Iets wat meer aansluit op mijn opleiding. Maar een tijdelijk horecabaantje vind ook helemaal prima. Als iemand een vacature tip voor me heeft, dan hoor ik het graag;)

Waarschijnlijk is dit mijn laatste Op De Camping blog. Dus ik wil jullie graag bedanken voor het volgen van mijn verhalen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

Liefs,

Taina