Het was even wachten maar hier is dan eindelijk de Polaroid Cube review. Begin februari kocht ik dit kleine cameraatje en ik heb hem thuis en tijdens mijn citytrip naar Praag getest. Lees hier wat ik er van vind. 

Wat is een Polaroid Cube?

De Polaroid Cube is een actiecamera die in full HD filmt en waar je foto’s mee kan maken. De camera heeft een groothoeklens van 124 graden en kan tot 1080p videos maken. Er is ook een 720p-modus. De Polaroid Cube kan je vergelijken met een GoPro camera.

De camera is erg klein. De camera is vierkant en 3,5 bij 3,5 cm. Hierdoor is die makkelijk mee te nemen. De camera is verkrijgbaar in drie kleuren; zwart, rood en blauw.

Wat kan je met de Polaroid Cube?

Je kan met de Polaroid Cube filmen in HD kwaliteit en foto’s maken tot 6 megapixels. De camera is spat- en schokbestendig. Met de speciale watercase die je apart kan kopen kan je tot 10 meter diepte filmen.

In de cube zit een magneet waardoor je hem makkelijk kan bevestigen op metaal, bijvoorbeeld op je fietsbel.

Hoeveel kost de Polaroid Cube?

Ik kocht de Polaroid Cube voor €99,- bij Bol.com. Dit is exclusief de micro-geheugenkaart. De USB-kabel om de camera op te laden is inclusief.

Polaroidcubecollage

Hoe werkt die?

Het was even uitzoeken hoe deze camera werkte, maar als je het eenmaal weet is het best makkelijk. Je hebt één knop waar je hem mee aanzet, foto’s maakt, video’s maakt en weer uitzet. Naast de knop zit er een lampje die aangeeft of die aan het opladen is, aan/uit staat en aan het opnemen is.

Als de camera helemaal is opgeladen dan kan die een uur lang filmen. Het opladen doe je met de USB-kabel via de computer. Let wel, de kabel is erg kort!

Aan de achterkant van de camera kan je hem openmaken met een muntje. Hier kan je de micro-sd kaart in doen (max 32 gigabite) en heb je de opties om in 720p of 1080p te filmen. Ook zit hier de aansluiting voor de USB-kabel.

De test

Ik heb de Polaroid Cube getest in diverse situaties zoals licht en donker en als je ermee loopt of fietst.

Klik hier als je de video niet kan zien.

Hier twee foto’s die ik met de camera heb gemaakt (onbewerkt!).

Polaroidcube foto1 Polaroidcube foto2

Voor- en nadelen en mijn conclusie

En dan nu mijn conclusie van de Polaroid Cube. Ik heb de voor- en nadelen op een rij gezet.

Voordelen:

  • Klein, compact en handig mee te nemen
  • Scherp
  • 2 functies: filmen en foto’s

Nadelen:

  • Lastig vast te houden en om stabiel mee te filmen
  • Weinig handige accessoires
  • Schokkerige filmopnames (omdat die lastig is vast te houden)
  • Alleen onderkant heeft een magneet
  • Geen scherm

Ik vind de Polaroid Cube een leuke camera, maar niet erg handig. Mij valt die toch wel wat tegen. Ik vind het lastig om ermee te filmen. Je kan pas later je video opnames terugzien. Daarnaast merk je als je er snel mee beweegt en filmt dat die de focus moeilijk vindt. Wel vind ik het een enorme pluspunt dat die scherp filmt. Ik vind de stilstaande videobeelden erg mooi. Ondanks dat in de omschrijving staat dat die schokbestendig is, viel mij dit tegen, maar ik denk dat dat aan mijn filmkwaliteiten ligt. Verder vind ik het jammer dat je alleen onderaan de cube een magneet hebt. Als je aan de achterkant ook een magneet zou hebben, zou je hem op meerdere manieren ergens vast aan kunnen maken.

Ik vind het een leuke camera en ik denk dat die voor sommige doeleinden prima geschikt kan zijn, maar om hier goede reisvideo’s mee te maken vind ik hem onhandig. Ik zal dan eerder voor een camera met beeldscherm gaan.

Zie hier mijn reisvideo van Praag die ik met de Polaroid Cube heb gefilmd.

Voor meer info check de website van Polaroid.