In april was het eindelijk dan zover. Mijn eerste evenement als Live Love Travel ging ik bezoeken. Ik leek wel een echte journalist, met mijn mooie (nieuwe) camera, een notitieblaadje met programma overzicht (aangestreept wat ik wou bezoeken) en een voorraad visitekaartjes in de tas.

Een tijdje geleden las ik een artikel over een ‘Proef Spanje’ evenement. Er werd een evenement georganiseerd genaamd ‘Día de España’ waarbij Spanje volop zou worden gepromoot. Daar wilde ik bij zijn! Dus ik had mijn stoute schoenen aangetrokken en ik heb een mail gestuurd naar de organisatie. Even voor de duidelijkheid, dit was mijn eerste mail als Live Love Travel. Mijn website was nog niet eens online op dat moment, dus ik vond het extra spannend!

Het duurde een paar dagen voordat ik een mail terug kreeg. Tot mijn grote verbazing kreeg ik twee toegangstickets voor het evenement. Jippie! Haha wat was ik blij! Ik besloot mijn moeder mee te nemen, aangezien die een Spanje fan is.

De locatie was prachtig. Het werd georganiseerd op Landgoed Duin & Kruidberg. De zon scheen dus dat gaf al direct een vakantie sfeertje. Je kon wat muntjes halen voor wat te drinken of tapas en je kreeg een glas mee. Hiermee kon je wijn gaan proeven en laat ik nou net een hele grootte liefhebber zijn van wijn! Mijn favoriet: droge witte wijn:) Naast wijn kon je ook kaasjes, ham en andere streekproducten uit Spanje proeven. De standeigenaren vertelden er graag over, en door hun passie voor het product werd ik ook enthousiast. Mijn moeder kocht twee verschillende kazen. Echt zooo heerlijk!

Kaasjes

Naast de proeverijen konden er ook presentaties worden bijgewoond. Helaas was niet alles duidelijk aangegeven waardoor we wat presentaties hebben gemist. Maar de leukste presentatie vond ik van Simone de Leon met ‘Geluk zoeken in Spanje’. Simone vertelde in het kort over haar ervaringen in Valenciá en dit deed ze op een vrij komische manier. Daarnaast promootte ze haar boek, genaamd ‘Bloedsuiker. Het zoete leven van een jonge arts in Spanje’. Dit boek heb ik gekocht en ik moet me inhouden om het niet in één keer uit te lezen. Het leest heerlijk weg. Als ik het boek uit heb, zal ik hierover uiteraard een artikel schijven.

Verder kon er nog op een andere manier Spanje worden geproefd. Er waren namelijk workshops, zoals een liedje in het Spaans schrijven. Een fotopresentatie over Andalusië. Typische Spaanse volksdansers showden de flamenco en dan niet de doedelzakken uit Galicië te vergeten.  Kortom je zintuigen werden geprikkeld, waardoor je echt een stukje Spanje proefde.

Na uren te hebben rondgestruind op het landgoed besloten mijn moeder en ik op huis aan te gaan. Onze tasjes waren gevuld, de portemonnees waren bijna leeg en onze hoofdjes zaten vol met informatie.

Het was een erg geslaagde dag. Ik vond het voornamelijk heel erg inspirerend. Het heeft mij weer erg aan het denken gezet. Toen ik jong was droomde ik er al over dat ik ging emigreren. Is dit misschien het moment? Is dit misschien een teken? Moet ik die grote stap gewoon gaan zetten? Andere mensen doen het ook en die zijn er alleen maar gelukkiger van geworden, dus waarom zou ik het niet doen? Ik heb geen huis, geen werk, geen kinderen. Niks wat me hier houd… op één reden na. Ik heb een super lief vriendje. Deze keuze ligt niet alleen bij mij, maar bij ons. Zeker iets om met elkaar te bespreken, en wie weet wat de toekomst gaat brengen!

Dank je wel Tour Spain, want ik heb genoten. Jullie missie is geslaagd, want Spanje heeft er een fan bij;)

TIP: Wil je een nachtje in een historisch en luxe pand slapen in een prachtige omgeving, dan is Landgoed Duin & Kruidberg zeker een aanrader! Je kan er een hotelovernachting boeken.