Een tijdje geleden kwam ik de Project positief tag tegen bij Marcella. Ik hou van positief denken en ben er vaak mee bezig. Het stukje mindstyle vind ik erg interessant. Al een tijdje geleden zat ik te denken om een artikel te schrijven over positief denken. Deze tag maakt het wat persoonlijker.

Wat is je favoriete quote en waarom?

Ik heb niet een bepaalde bekende quote, maar deze zin is momenteel mijn favoriet.

Alles komt goed.

Dit zegt mijn vriend best wel vaak. Voorheen vond ik dit zo makkelijk om te zeggen. Als ik ergens mee zat, bijvoorbeeld school, dan had ik niks aan ‘alles komt goed’. Maar ja wat helpt wel op het moment als je dingen even niet ziet zitten…?

Vorig jaar heb ik eens wat dieper na zitten denken over dat ‘alles komt goed’. Ik bedacht me van ik voel me nu niet zo vrolijk, maar er komt een moment dat dit gevoel weer weg gaat. Het komt dan dus toch wel goed. Het is maar een moment opname. Ik ben dus heel erg blij met de zin ‘Alles komt goed’. Ik word er blij van en zeg het regelmatig tegen mezelf om wat rustiger soms te worden:)

Toevallig dat afgelopen zomer een vriendin van me hierover begon. Die had het over de quote:

This moment will pass.

Of iets in die trant. Elk moment gaat voorbij, dit kan je toepassen op negatieve dingen en positieve dingen. Het laat je weten dat je van ieder moment moet genieten, en als je een minder leuk momentje hebt dan is het maar voor tijdelijk.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Dromen genoeg voor mij. Op het moment hoop ik snel een leuke baan te vinden in de toerisme branche. Het belangrijkste in een baan vind ik dat ik met plezier naar werk ga.

Verder hoop ik nog een verre reis te kunnen maken met mijn moeder, Nieuw Zeeland of Canada bijvoorbeeld.

En als ik nog even verder droom wil ik graag een jaar ofzo rondreizen met mijn vriend. Spontaan gaan zonder een uitgebreide planning. Heerlijk!

Wat betekent geluk voor jou?

Ik denk voor iedereen heel veel. Geluk maakt je vrolijk, en wie wil er nou niet vrolijk zijn.

De laatste jaren ben ik meer bezig met de gedachte wat maakt mij gelukkig? Mijn geluk staat voorop. Zo ga ik niks meer tegen mijn wil doen. Heb ik een baan en ga ik mijn buikpijn naar werk, dan stop ik ermee. Er komt vanzelf wel wat anders op mijn pad. Het leven is te kort om ongelukkig te zijn. Kies voor jezelf!

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Mijn vriend! We zijn zeven jaar samen en hij is de enige die makkelijk een lach op mijn gezicht tovert.

We hebben dezelfde humor en liggen soms heel lang in een deuk. Geweldig als de tranen uit je ogen rollen van het lachen!

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Een knuffelpartij met dieren. Dieren maken mij vrolijk! Ik kan al genieten door urenlang naar een kat te kijken. Dieren zijn zo vermakelijk en lief!

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Haha die was begin deze week met mijn vriend over het woord ‘oelewapper’. Ik zal het verhaal maar besparen want het sloeg nergens op, maar dat maakte het juist grappig. Heerlijk die humor!

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Dat ik mijn dromen waarmaak en doorzet ongeacht wat mensen ervan zeggen. Een HBO opleiding doen, stage in het buitenland, afstuderen en mijn blog maken mij ontzettend trots.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Maak je dromen waar. Denk niet te veel in termen van ‘het kan niet’. Alles is mogelijk als je er maar voor gaat. Denk positief en niet negatief. Van dat negatieve gezeur moeten we af. Laten we met zijn allen over alles lekker enthousiast doen!

Wat maakt jullie vrolijk? #happythoughts