Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland. Een stad met een rijke geschiedenis en dus veel cultuur. Niet voor niets is Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 van Europa geworden.

Photo by Flickr - Michiel Jelijs

Photo by Flickr – Michiel Jelijs

Leeuwarden is prima geschikt om een dagje rond te kijken. Een bezoekje aan de Achmea toren, het Fries Museum en het historische centrum. Lekker rond kijken. Alleen waar ga je tussendoor een hapje eten?

Het is altijd lastig als je een dagje naar een andere stad gaat en je niet weet wat nu de goede restaurants zijn. Hier loop ik vaak tegen aan. Je kan dan natuurlijk snel op je telefoon reviews gaan checken, maar vaak heb ik daar dan geen geduld voor.

Vandaar dat ik vandaag tips geef over wat ik de leuke en lekkerste restaurantjes vindt in Leeuwarden. Ik heb drie restaurants gekozen die in het centrum zitten en een diverse keuken hebben, waar voor iedereen vast wel wat bij zit. Mijn favoriete restaurants Leeuwarden zijn:

1. Eetcafé De Lachende Koe

De lachende koe is uitermate geschikt voor als je zin hebt in een uitgebreid menu voor een niet al te dure prijs. De Lachende Koe biedt een drie gangenmenu aan inclusief drinken voor €25,35 (€2,- toeslag op vrijdag en zaterdag). Erg goedkoop dus, en de kwaliteit is er niet minder om. Leuk voor als je een gezellige avond met je partner uit eten wil gaan, of met een groep. De Lachende Koe beschikt over een buitenterras.

2. Spinoza

Spinoza is een restaurant waar ik de beste spare-ribs ever heb gegeten! Daarnaast waren de bijgerechten ook heerlijk. De kwaliteit hier is echt top! Wel is het een wat duurder restaurant dan bijvoorbeeld De Lachende Koe, maar dit merk je ook echt aan de kwaliteit. Om je een prijsindicatie te geven, de spare-ribs kosten €20,55.  Het is een sfeervol restaurant met een klein buitenterras achter en aan de voorkant.

3. De Walrus

De Walrus heeft een groot terras waar het goed te vertoeven is om in de middag te borrelen met een lekker hapje. De Walrus heeft namelijk een uitgebreide borrelkaart met heerlijke hapjes. Maar De Walrus is ook prima geschikt om uit eten te gaan. Het heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Momenteel als je op de menukaart ligt de prijs voor een hoofd- vleesgerecht tussen de €16,75 en €23,75.

De Walrus is een gezellig restaurant met een leuke indeling. Er zijn diverse hoekjes/kamertjes waar gegeten kan worden. Daarnaast is er een lange bar aanwezig waar een drankje kan genuttigd worden.

Contact 

Eetcafé De Lachende Koe
Grote Hoogstraat 16-20
8911 HB Leeuwarden     
T. 058 215 82 45

Spinoza
Eewal 50-52
8911 GT Leeuwarden
T. 058 – 212 93 93

De Walrus
Gouverneursplein 37
8911 HH Leeuwarden
T. 058 – 21 377 40

De Lachende Koe en De Walrus zitten ook in Sneek. Let hier dus bijvoorbeeld op als je gaat reserveren!

Veel (eet)plezier in Leeuwarden!

Front foto by Flickr – Reina