Het is misschien nog wat te vroeg om een oordeel over Rotterdam te hebben. Ik woon er nu drie maanden, maar toch heb ik het idee dat ik de stad al aardig leer kennen. Ik maak het dagelijkse verkeer mee, ben al in verschillende wijken geweest en heb regelmatig de metro naar het centrum genomen. Hoogtijd dus om tot een conclusie te komen. Is Rotterdam top of flop?

Ik kan er een heel lang verhaal van maken, maar uiteindelijk komt het er toch op neer dat ik Rotterdam helemaal top vind! De verhuizing naar deze stad was een goede keuze!
Toen ik vorig jaar in januari een weekend in Rotterdam was voelde het al goed. Iets wat ik nooit had verwacht trouwens. Ik had aardig mijn oordeel klaar staan over Rotterdam. Het leek me maar een vieze en saaie stad. Zo zie je maar weer dat je nooit ergens over moet oordelen zonder het eerst te ervaren. Rotterdam heeft me doen verbazen. Na dat weekend wou ik snel weer een keer terug, en dat deed ik ook in de zomer. Ik zag weer een nieuw gedeelte van Rotterdam, zoals de prachtige locatie van Hotel New York. Wat een waanzinnige plek is dit toch. Hier kan je heerlijk genieten op het terras met een prachtig uitzicht over de Maas.

Rotterdam Hotel New York view

Mijn vriend en ik hadden het er regelmatig over dat we er wel zouden kunnen wonen. Als de kans van werk zich zou voordoen zouden we ervoor gaan. En zo gebeurde het ineens. Ik was al twee jaar opzoek naar een baan wat zou aansluiten op mijn studie toerisme. Ik solliciteerde in januari voor een baan in Oosterhout, werd uitgenodigd en was aangenomen. YES, FINALLY!

Oosterhout ligt ca. 50 minuten rijden van Rotterdam vandaan. Snel was de keuze gemaakt dat ik daar zou wonen. Gelukkig kon ik eerst bij een vriendin logeren en vanuit daar op zoek naar iets voor mezelf. Ik heb nu een kamer in een rustige buurt bij Rotterdam Alexander/Terberge. Zie onderstaande foto, dit is het uitzicht vanuit mijn kamer (ja ik moet de ramen lappen).

Kamer Rotterdam

Rotterdam Alexander, ook hier had ik een vooroordeel over. Het station vond ik altijd maar niks, dus die buurt zou ook maar niks zijn. Ik voelde me er niet veilig. Toch is hier weer niks van waar. Waar ik nu woon voel ik me super veilig. Het is er vredig en rustig. Genoeg groen en de mensen zijn vriendelijk. Helemaal top!

Daarnaast zijn de verbindingen ook ideaal. Ik loop in vijf minuten naar de metro halte. De metro brengt me in 20 minuten naar hartje Rotterdam. Verder woon ik dichtbij de A16 en A20. Ik zit dus zo op de snelweg voor mijn werk.

Keet store Markthal Rotterdam

Op mijn vrije dag ga ik er regelmatig op uit om de omgeving en het centrum te verkennen. Lekker de toerist uithangen in je eigen stad. Wat ik zo gaaf vind van Rotterdam is dat het leeft. Je ziet de één na de andere hippe restaurants en cafe’s. Je komt gave pop up store’s tegen en je ziet iedere keer weer wat nieuws. Ik kan daar zo van genieten.

Rotterdam Hotel New York Hotel New York

De komende maanden kunnen jullie dus regelmatig verhalen lezen over Rotterdam. Ik zie hier zoveel gaafs. Genoeg dus om over te schrijven en te fotograferen.

Hebben jullie ook wel eens een oordeel gehad over een bepaalde bestemming wat totaal onterecht was achteraf?