Plannen is niet voor iedereen altijd even makkelijk. Bij een rondreis door Australië komt veel kijken. Het meest belangrijkste is welke route neem je? In dit artikel deel ik belangrijke factoren waar jou route van af hangt en mijn eigen route door Australië.

Je route plannen

De route die je maakt zijn afhankelijk van een paar factoren:

  • Tijd
  • Budget
  • Bezienswaardigheden

Met tijd wordt bedoelt hoeveel dagen, weken of maanden heb je in Australië te besteden. Een andere belangrijke factor waarop je de route bepaald is je budget. Als je meer te besteden hebt kan je bijvoorbeeld meer met het vliegtuig gaan. Heb je weinig te besteden dan ga je waarschijnlijk met de bus. Je route is dan afhankelijk hoe de bus gaat. Verder is bepalend wat je wilt zien. Welke bezienswaardigheden wil je absoluut niet missen?
Op basis van deze factoren kan jij makkelijker je route samenstellen en je reis plannen. Als je eenmaal weet of je arriveert en vertrekt op dezelfde locatie weet je ook of je een retour ticket nodig hebt of twee enkele.

Tip: Check deze kaart van Activity International. Print de kaart uit en plan je route door Australië. Het handige van deze kaart is dat het laat zien hoeveel reistijd je ongeveer kwijt bent tussen diverse bestemmingen.

Routeplanner van Activity International

Routeplanner van Activity International

Mijn route door Australië

Ik arriveerde in Brisbane en verbleef hier twee nachten. Vervolgens vloog ik naar Airlie Beach (Proserpine Airport). Hier verbleef ik vijf maanden voor stage.

Daarna ben ik naar Sydney gevlogen waar ik vijf dagen verbleef. Mijn vriend sloot zich bij mij aan en we gingen toen met zijn tweeën verder.

We vlogen van Sydney naar Alice Springs. Hier verbleven we vijf dagen. We huurden een campervan om de Uluru en Kings Canyon te bezichtigen. De campervan brachten we terug in Alice Springs.

Van Alice Springs zijn we naar Melbourne gevlogen waar we een dikke week verbleven. Hier hebben we diverse activiteiten ondernomen en voornamelijk geshopt.

Van Melbourne gingen we naar Sydney waar we nog twee dagen verbleven voordat we naar Amsterdam vlogen.

Wij hadden maar een korte periode om een rondreis te maken. Vandaar dat we alleen maar binnenlandse vluchten hebben gedaan.

 

VliegtuigrouteVoor de mensen die een rondreis plannen door Australië, ik hoop dat ik jullie wat heb kunnen helpen! Heb je een vraag? Stel ze gerust hieronder bij de reacties of via het contact-formulier.