Wat een prachtig hotel hadden we uitgekozen voor onze vakantie naar Kreta. Het blijft lastig een hotel uitkiezen De twijfel slaat toe. Zou het echt zo mooi eruit zien?! Gelukkig klopte de afbeeldingen en de reviews van Selena Hotel. Het was een fijn hotel op een prachtige locatie. 

Locatie

Selena Hotel – ook wel Selena Village genoemd – ligt op een heuvel bij het plaatsje Elounda. Het voordeel van de heuvel is dat je een prachtig uitzicht hebt vanuit je kamer. Een nadeel is dat het niet erg toegankelijk is. Voor mindervaliden is het zeker niet geschikt. De stijle heuvel en alle trappen die je op moet om bij je kamer te komen zijn best pittig.Selena Hotel 9Selena Hotel 6Selena Hotel 10

Wij verbleven helemaal bovenaan. Een pittige wandeling moesten we doen om bij de kamer te komen, maar het uitzicht was het meer dan waard. We keken uit op zee. Nou ja, zee. We hadden een schiereiland tegenover ons dus het leek meer een meer, maar dat mocht het uitzicht niet baten. Het was prachtig. En als kers op de taart zagen we in de verte Spinalonga liggen. De bezienswaardigheid van Kreta.

Selena Hotel ligt op een aardige afstand lopen van Elounda centrum. Je bent toch wel snel een dikke 25 minuten aan het wandelen. In de knallende zon en 35 graden raad ik je dit sterk af.
Een mogelijkheid is om de taxi te nemen. Een enkel ritje kost €5,-. Of je pakt de bus. Deze komt 1 keer in de twee uur. Je betaald dan voor een enkeltje €1,70. De taxi en de bus brengen je binnen 5 minuten naar het centrum.

Faciliteiten

De faciliteiten van Selena Hotel zijn helemaal top. Om maar te beginnen met het zwembad. Er zijn er twee. Een grootte die bij de bar en restaurant zit en een kleinere (meer bubbelbad idee, maar dan groter) aan de andere kant van het hotel. Druk is het absoluut niet bij het zwembad. Er hangt een heerlijke rust.Hotel Selena 7 Selena Hotel 5Selena Hotel 8

Voor het hotel is er een klein stukje prive strand. Hier staan ligbedden. Ook hier is het vrij rustig. Het enige nadeel is dat je aan de weg zit. De auto’s rijden vaak snel achter je langs. Wat ook een nadeel is, maar daar ontkom je volgens mij niet aan in Griekenland zijn de kiezelstenen. Het is lastig om zo het water in te gaan. Water schoenen zijn aan te raden.

Het restaurant -voor mensen die halfpension of all inclusive hebben- bevindt zich boven. Het restaurant lijkt een beetje op een kantine. Het is niet echt bepaald gezellig eten daar. De airco doet ook niet echt goed zijn werk.
Verder viel het eten ons erg tegen. Het ontbijtbuffet was goed te doen, maar het dinerbuffet hadden we graag anders gezien. We konden ons er wel aan vol eten, maar echt lekker en afwisselend was het niet. Het toetje was standaard water- en galiameloen. We hoorden van de mensen die all-inclusive hadden dat de lunch hetzelfde eten was als avond.

Buiten zit een bar met een typische Griekse stijl terras. De bar is tot 23.00 geopend. Het is een prima plekje om ’s avonds nog een drankje te doen. Selena Hotel 2 Selena Hotel 3

Kamers

De kamer is netjes en strak ingericht. Goed schoon. Geen poespas van allemaal dingetjes. Wat ik wel miste was een wasrekje buiten op het balkon. Maar goed we hadden wel een geweldig uitzicht, en de handdoeken konden ook wel drogen over de stoelen.  Selena Hotel 11

Er staat een kleine koelkast in de kamer met daarboven een kleine flatscreen televisie. Wij kwamen om 3.00 ’s nachts aan en konden dus niks meer van eten of water kopen. Gelukkig was het koelkastje gevuld met een grote fles water en twee borden met broodjes en wat fruit. Wat een service!

De kamers werden iedere dag schoongemaakt. Echt respect voor de dames van de housekeeping. Iedere dag die klim maken, al die trappen op en dan ook nog allemaal schoonmaakspullen en linnengoed meeslepen. Petje af.

Voor de airco moesten we apart betalen, ik weet alleen niet meer hoeveel. Ik dacht zo’n €6,- per dag. Je moet ook wel airco nemen als je hier in zomer komt, anders is het niet uit te houden.


Wij waren zeer tevreden over Hotel Selena in Elounda Kreta. De service van het personeel was uitstekend. Je kon ze van alles vragen en ze namen je vragen ook serieus.

We merkten voornamelijk op dat er veel stelletjes in het hotel zaten van verschillende leeftijden. Er waren bijna geen kinderen. Ook geen grote groepen. Het was daarom een lekker rustig hotel.

Verder was op het eten na alles dik in orde. Als je goed te been bent en je wilt een rustige vakantie, dan zit je goed bij Hotel Selena.